tommig1983 Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja Mam taki problem na drugim dysku mam 16Mb nieprzydzielonego miejsca i chciałbym rozszerzyc partycje zeby tego nie było i nie wiem czy to nie jest cos z pierwszego dysku systemowego i czy mi nie uwali systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja Skoro pokazuje nie przydzielone miejsce to raczej nic tam nie ma. Dziwne jest za to to że takie miejsce jest na początku dysku. Czy ten dysk czasem nie był dyskiem systemowym? Co do rozszerzenia o to nieprzydzielone miejsce to trzeba by użyć jakiegoś programu do partycjonowania bo chyba nie da się przydzielić miejsca z pozycji 1 do drugiej partycji tylko ewentualnie zrobić partycję na nieprzydzielonym i rozszerzyć o drugą partycję. Czy to nie skazuje danych na drugiej tego nie jestem pewny ale raczej bym to zostawił tak jak jest, w końcu to tylko 16mb ale rozumiem że może to wkurzać 😁 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja (edytowane) Podobnie pomyślałem, lepiej to zostawić, niż ryzykować dane, no chyba, że to puste dyski bez danych ? Mam na myśli np. stawiam nosy system i mam takie kwiatki 🙂 EDIT: amp dla czego masz tak nisko ustawione pamięci RAM ? przecież możesz na Z790 polecieć pod 7000mhz + Edytowane 16 Maja przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja To jest z dysku 1 a nie 0 gdzie jest system ,wyraźnie pisze.Pewnie go dodaleś w instalatorze win a nie menadżerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Maja Zgłoś Opublikowano 16 Maja (edytowane) Teoretycznie grzebanie w partycjach dysku 1 nie ma prawa wpłynąć na dysk systemowy (0) ale ja bym nie ryzykował, gdybym miał sporo danych na dysku systemowym. Już wolałbym przenieść dane z dysku z tym nieszczęsnym 100mb na inny dysk, a ten sformatować i mieć jedną przestrzeń bez dziwnych partycji. EDIT: ale może zaistnieć sytuacja, gdy na innym dysku niż systemowy jest rozruch systemu ? Edytowane 16 Maja przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 17 Maja Zgłoś Opublikowano 17 Maja tutaj moze chodzic o tzw allignment ssd isystemu plikow. 16MB to nie jest znaczaca wielkosc i wolalbym unikac grzebania, bo to moze spowodowac conajmniej wolniejsze dzialanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommig1983 Opublikowano 18 Maja Zgłoś Opublikowano 18 Maja Ok dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...