TRUST Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Witam. Ostatnio radziłem się was w sprawie płytki KR7aRaid w temacie:http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=40805 . W zasadzie nie wiem ,czy zamieścić ten temat tutaj czy w hardware, ale niech już będzie tutaj. Tak więc po perypetiach sprzętowych ( w w/w temacie ) w trakcie instalacji windowsa, tuż po wpisaniu cd keya do Win98SE, przy następnym resecie, po załadowaniu ekranu startowego windows następuje BSOD z początkiem 0D , co wskazuje na błąd procesora i dalej 0001 co podobno znaczy " nie można czytać z danego urządzenia" Czy to wskazuje na uszkodzenie procesora czy jednak płyty głównej ? Bład ten występuje tylko, kiedy dysk podłączony jest do kontrolera RAID - na IDE instalacja przechodzi bezproblemowo. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Przez ostatni rok instalowałem win 98SE kilkadziesiąt razy i na tej płycie i na KT7raid i nigdy nie było problemu - dopiero teraz, po zmianie biosu na nowszy , pierwszy raz zdarzył się taki problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Na stronie Abita jest bios do KR7a raid jeszcze nowszy, ale w/g producenta poprawia tylko i wyłącznie współpracę Radeonów z konkretnym rodzajem zasilaczy. Czy starszy bios ładuje się w taki sam sposób jak nowszy , czy może komp odmówi załadowania, stwierdzając, że już ma aktualny ? Bo jakoś nigdy nie miałem okazji "cofać" się w biosach o krok niżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 To jeszcze Cię podpytam, jak już uprzejmnie się wdałeś w dyskusję ze mną ( thx :) ) . Czy dodatkowo problemem w tym BIOSIe może być również wieszanie się GF4 TI w aplikacjach 3D (opisałem to dokładniej w http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=40805. Bo juz próbowałem wszystkiego - róznych sterowników, systemów, direct X , ustawień biosu ( fal safe i optimized też) i ciągle jest to samo ( na 30.82 , DX 8.1 PL i win 98 wiesza się po około 30 -50 sekundach w timedemo w quake 3 i we wszystkich 3d markach) Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i podpowiedzi pozdrawiam TRUST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...