NightRid3r Opublikowano 24 Maja Zgłoś Opublikowano 24 Maja (edytowane) Witam! Składam nowy komputer i już mam wszystko oprócz procesora bo musi być zamówiony na samym końcu z racji promocji sklepu. Zdecydowałem się na Ryzen 7 7800X3D jednak trochę poczytałem i ciekawy jest też Ryzen 7 9700X, który czasem nawet przewyższa w grach tego pierwszego ale zazwyczaj wypada nieznacznie gorzej, w normalnych czynnościach poza grami wychodzi, że jest szybszy, a do tego jest dużo chłodniejszy i tańszy. Jest jeszcze Ryzen 9 9900X, który w grach również wypada dobrze i jest w nich bardzo zbliżony do 7 7800X3D, chociaż czasem wypada lekko gorzej ale za to w normalnych czynnościach jest już całkiem sporo szybszy bo wiadomo więcej rdzeni i wątków. Który z nich jest najbardziej przyszłościowy, uniwersalny i opłacalny patrząc na podane przeze mnie ceny zakupu i pod działałanie z rtx 5070 ti. Ryzen 7 7800X3D - 1199zł Ryzen 7 9700X - 899zł Ryzen 9 9900X - 1249zł Ryzen 7 7700X - 649zł Niestety ceny są i tak trochę wyższe bo sklep ma procesory tylko w wersjach box. Edytowane 25 Maja przez NightRid3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 25 Maja Zgłoś Opublikowano 25 Maja Witam Jaki byś nie wybrał będziesz zadowolony , te procesory będą "starzec" sie jednakowo , bo po miedzy nimi nie ma kilku lat w procesie technologicznym aby wskazać że za 5 lat programy i gry na konkretnym CPU będą działać gorzej, bo za 5 lat nowe karty graficzne i tak będą wymagały nowszych CPU, więc kupuje sie na tu i teraz. jak możesz sobie pozwolić na R9 9900X, to bym go zakupił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRD Opublikowano 25 Maja Zgłoś Opublikowano 25 Maja Podzielisz się informacją jak dostać Ryzen 7 9700X za 899 zł? Aktualnie też składam komputer pod RTX 5070 Ti i u mnie stanęło na Ryzen 7 7700, bo jest właśnie w takiej cenie 800 - 900 zł, ale jak za taką samą kwotę da się dorwać Ryzen 7 9700X, to chętnie był wymienił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightRid3r Opublikowano 25 Maja Zgłoś Opublikowano 25 Maja (edytowane) 3 godziny temu, BRD napisał(a): Podzielisz się informacją jak dostać Ryzen 7 9700X za 899 zł? Aktualnie też składam komputer pod RTX 5070 Ti i u mnie stanęło na Ryzen 7 7700, bo jest właśnie w takiej cenie 800 - 900 zł, ale jak za taką samą kwotę da się dorwać Ryzen 7 9700X, to chętnie był wymienił. Kupiłem części do komputera w sklepie rtv euro agd na ponad 6500zł i za każde 500zł dają 50zł na przyszłe zakupy w formie kodu, więc będę miał 650zł rabatu i procesor sobie zostawiłem na koniec. W media expert też chyba coś takiego jest teraz. Jedyny minus, że trzeba czekać do 7 lipca na aktywację kodu ale zawsze można pokombinować ze zwrotami żeby mieć szybciej😁 Też miałem kupować 7700 bo to dobry procek ale wpadła taka promocja i do tego zmieniłem zdanie co do karty bo miał być rx 9070 xt i wycofałem zamówienie w innym sklepie i bedzie lepszy sprzęt. Edytowane 25 Maja przez NightRid3r 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 26 Maja Zgłoś Opublikowano 26 Maja Aktualnie wszystkie wystarcza do gier ale najlepiej 9900x raz wystarczy na dłużej a cena a w tej cenie to bardzo atrakcyjna propozycją a i jeśli robisz coś więcej na kompie poza graniem to szybciej będzie kończył xadania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...