theghosti Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja Witam, mam taki problem mianowicie kończy mi się miejsce na partycji dysk C Aktualnie wygląda to tak: 1. Partycja dysku C 2. 1gb rozruchu 3. partycja dysku D I teraz jak usunę partycję rozruchu a partycję D zmniejszę o dany wolumen to nie mogę zwiększyć dysku C ponieważ dysk D koliduje mi między dyskiem C a D Jak przesunąć partycję lub jakieś polecenie aby połączyć wolny wolumin mimo że nie jest on obok dysku C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 28 Maja Zgłoś Opublikowano 28 Maja Witam to mówisz że partycja rozruchowa ma 1GB i chcesz ja usunąć, a jak ja usuniesz to system nadal sie włącza ? czy mógł byś zamieścić zdjęcie z widokiem na "zarządzanie dyskami" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 28 Maja Zgłoś Opublikowano 28 Maja (edytowane) Pobierz sobie dowolny program do zarządzania partycjami, jak np.: Partition Wizard. Takie programy mają dużo większe możliwości, niż zarządzanie dyskami Windows. Takim programem możesz zmniejszyć partycję D bez utraty danych, o ile ma ona dość wolnego miejsca. Przesunąć w wolne miejsce, partycję rozruchową i rozszerzyć o pozostałe miejsce partycję C Możliwe, że program do dokończenia zmian bedzie wymagał ponownego uruchomienia systemu, w celu przesunięcia plików systemowych. Edytowane 28 Maja przez pitol321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Maja Zgłoś Opublikowano 28 Maja Aplikacje alternatywne, są bardziej nazwijmy to "ryzykowne". Natomiast ... co to za "partycja rozruchowa" o wielkości 1GB. U mnie nie widzę czegoś takiego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...