Skocz do zawartości
Masu91

[AiO] Chłodzenie wodne - czy u każdego producenta jest taka loteria z dźwiękami z pompy?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, kupiłem niedawno chłodzenie Deepcool LS720 SE, ale pompa wydaje charczące dźwięki tarcia oraz stale huczy.

Zamierzam je zwrócić i jak czytam teraz więcej opinii to widzę, że jest to niestety dość popularny problem z tą marką jeśli chodzi o ich wodne rozwiązania.
Wcześniej miałem LianLi Gallahad Trinity 360 (zmieniłem tylko dlatego, że nie pasowało mi do czarnego wnętrza) i było cichutko.
Zastanawiam się teraz nad zakupem Fractal Design Celsius+ S36 Dynamic, które stylistycznie bardzo mi odpowiada, ale nie widzę zbyt wielu opinii i widzę też, że jest to model dość wiekowy - nowszy Lumen nie podchodzi mi niestety z wyglądu.
Czy ktoś z was ma jakieś opinie na jego temat? Wolałbym znowu nie wtopić tak jak teraz z tym LS720 SE. A może poleci ktoś inne chłodzenie, które będzie mi pasowało do czarnego wnętrza? 

Im więcej czytam o różnych modelach i markach tych chłodzeń, to w głowie pojawia mi się  tytułowe pytanie, czy te problemy z pompami to aż taka loteria jak piszczące cewki w GPU czy może nie jest tak strasznie i trzeba po prostu na coś konkretnego zwrócić uwagę?
Do schłodzenia mam 14600K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Masu91 napisał(a):

Hej, kupiłem niedawno chłodzenie Deepcool LS720 SE, ale pompa wydaje charczące dźwięki tarcia oraz stale huczy.

Niedawno kupiłem Mystique 360 i miałem to samo. Hałas i jego ton oraz głośność, generowane przez jego blokopompę to jest skandal jak jasna cholera. A chyba ta sama pompka jest i w LS720 SE. Dramat. W weekend zrobię zwrot, bo z tego się nie da korzystać. I nie można w niej skręcić RPM pompki - leci zawsze na 100 procent.

U mnie stanęło na Liquid Freezerze III 360 Pro i jestem bardzo zadowolony (mam też III 420 bez pro i też jest super).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech pochodzi z 2 dni jak masz jeszcze czas na zwrot. Też kupiłem DC tylko 240ke. Z początku głośno chodziła ale teraz jest cisza. Pęcherzyki powietrza muszą się przecisnąć przez pompę i gdzieś odłożyć w najwyższym punkcie loopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi