Masu91 Opublikowano 29 Maja Zgłoś Opublikowano 29 Maja Hej, kupiłem niedawno chłodzenie Deepcool LS720 SE, ale pompa wydaje charczące dźwięki tarcia oraz stale huczy. Zamierzam je zwrócić i jak czytam teraz więcej opinii to widzę, że jest to niestety dość popularny problem z tą marką jeśli chodzi o ich wodne rozwiązania. Wcześniej miałem LianLi Gallahad Trinity 360 (zmieniłem tylko dlatego, że nie pasowało mi do czarnego wnętrza) i było cichutko. Zastanawiam się teraz nad zakupem Fractal Design Celsius+ S36 Dynamic, które stylistycznie bardzo mi odpowiada, ale nie widzę zbyt wielu opinii i widzę też, że jest to model dość wiekowy - nowszy Lumen nie podchodzi mi niestety z wyglądu. Czy ktoś z was ma jakieś opinie na jego temat? Wolałbym znowu nie wtopić tak jak teraz z tym LS720 SE. A może poleci ktoś inne chłodzenie, które będzie mi pasowało do czarnego wnętrza? Im więcej czytam o różnych modelach i markach tych chłodzeń, to w głowie pojawia mi się tytułowe pytanie, czy te problemy z pompami to aż taka loteria jak piszczące cewki w GPU czy może nie jest tak strasznie i trzeba po prostu na coś konkretnego zwrócić uwagę? Do schłodzenia mam 14600K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 29 Maja Zgłoś Opublikowano 29 Maja Ja poszedłem w cebulę czyli Silver Monkey X SNOWY z 3xArctic P12 i wreszcie jestem szczęśliwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neoheresy Opublikowano 29 Maja Zgłoś Opublikowano 29 Maja 3 godziny temu, Masu91 napisał(a): Hej, kupiłem niedawno chłodzenie Deepcool LS720 SE, ale pompa wydaje charczące dźwięki tarcia oraz stale huczy. Niedawno kupiłem Mystique 360 i miałem to samo. Hałas i jego ton oraz głośność, generowane przez jego blokopompę to jest skandal jak jasna cholera. A chyba ta sama pompka jest i w LS720 SE. Dramat. W weekend zrobię zwrot, bo z tego się nie da korzystać. I nie można w niej skręcić RPM pompki - leci zawsze na 100 procent. U mnie stanęło na Liquid Freezerze III 360 Pro i jestem bardzo zadowolony (mam też III 420 bez pro i też jest super). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anqu Opublikowano 29 Maja Zgłoś Opublikowano 29 Maja Niech pochodzi z 2 dni jak masz jeszcze czas na zwrot. Też kupiłem DC tylko 240ke. Z początku głośno chodziła ale teraz jest cisza. Pęcherzyki powietrza muszą się przecisnąć przez pompę i gdzieś odłożyć w najwyższym punkcie loopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano 30 Maja Zgłoś Opublikowano 30 Maja A jak ja zamontowałeś ? Pamietaj że pompa nie może być najwyższym punktem AIO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...