Skocz do zawartości
KubaQ

Komponenty PC

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, "składam" nowy komputer, lecz nie jestem najlepszy w dobieraniu komponentów, chciałbym abyście wytkneli wszystkie błędy, które znajdują się w tym zestawie:
https://www.morele.net/kategoria/dyski-ssd-518/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=1414705
jeśli chcecie zaproponować coś innego niż to, co jest w zestawie, śmiało pisać 🙂

(fajnie aby nie przekraczało 13k zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

dopłacił bym 100pln. do zasilacza 1000W 

dysk pod system w podobnych pieniądzach można kupić o trochę lepszych parametrach np.

Dysk SSD Patriot VP4300 Lite 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (VP4300L2TBM28H)

Dysk SSD Lexar NM790 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (LNM790X002T-RNNNG)

Dysk SSD ADATA Legend 900 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (SLEG-900-2TCS)

płytę główna innego producenta

Płyta główna MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX WIFI

Płyta główna MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

TUF GAMING B850-PLUS WIFI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, przepraszam ,że się tak wtrącę trochę dygresją , ale za 2-3 miechy też będę składał PC i mam pytanie co do RTX5080 od Gigabyte , bo widzę , że ludzie najczęściej biorą od Gigabyte , a mianowicie co z tym wyciekającym żelem z kart od Gigabyte to już ogarnięte czy po prostu ludzie nie zawracają sobie tym głowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Makumba_Ska napisał(a):

Cześć, przepraszam ,że się tak wtrącę trochę dygresją , ale za 2-3 miechy też będę składał PC i mam pytanie co do RTX5080 od Gigabyte , bo widzę , że ludzie najczęściej biorą od Gigabyte , a mianowicie co z tym wyciekającym żelem z kart od Gigabyte to już ogarnięte czy po prostu ludzie nie zawracają sobie tym głowy?

Poczekałbym na 5080 Super 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, A_macholl napisał(a):

Poczekałbym na 5080 Super 🙂

Myślałem nad tym , ale budżet będę miał taki max 11-12k właśnie i raczej nie wyrobię z sianem na 5080 SUper z 9800x3d 😄 , jeszcze raz przepraszam za off top , ale myślę , że zakładanie nowego tematu nie miało sensu 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi