szary_wolf Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca Witam Przepraszam z góry ale kupiłem sobie monitor Della 27 cali 4K z możliwym odświeżaniem max 120 hz. Od razu pisze że nie gram w gry ale oglądam filmy, korzystam z netu, jakieś biurowe itp.. Włączyłem sobie odświeżanie 120 hz i świetny obraz jest pod względem jakości. I tu moje pytanie laika. Bo chciałbym aby mi troche posłużył ten monitor więc czy odświeżanie 120 hz może bardziej niewiem, zużywać monitor niż przy 60 hz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca Nie, nic takiego się nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca Na logikę większe odświeżanie jak wyżej kolega zasugerował, nie powinno mieć znaczenia na zużycie. Słyszałem jednak plotki na forum/portalu, że rzekomo OLED przy większym odświeżaniu się bardziej grzeją (co wówczas miałoby wpływ na zużycie) - jednak nie mam jak tego sprawdzić, więc traktujmy to jako plotkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca OK dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...