amarzec4 Opublikowano 13 Czerwca Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca Mam 700zl i chcę kupić kierownicę. Co jest godne uwagi według Was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 14 Czerwca Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) https://m.olx.pl/d/oferta/zestaw-logitech-g29-pc-ps4-ps5-shifter-logitech-CID99-ID16cX17.html Standard, osobiście zrezygnowałem z kiery na pada, bo rokotłujesz się na kanapie i jest wygodnie. Jak drfit to kiera przyjemna ale po 20h będziesz miał dość i kierownica pójdzie w niepamięć. Łapy bolą, to nie to samo co samochód itd g29 jest na tyle wytrzymała że można śmiało kupić używkę. Co się psuje? Przewody!!! I to musisz sprawdzić czy ktoś ich nie porwał i nieudolnie chciał naprawić Edytowane 14 Czerwca przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 14 Czerwca Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca Nawet w opisie gość śmieszkuje, poczuł moc kiery i ma jej dość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 14 Czerwca Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca Mówisz żeby dać sobie spokój z myśleniem o kupnie kierownicy? 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 14 Czerwca Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) + namiastka samochodu ( a jak jeszcze ktoś ci zkmini spawarkę i zrobi stelaż, kupisz ze szrotu fotel to juz naprawdę jest zabawa) + przy drifcie feeling + zapomniałem jak się to nazywa ale np: g29 odczuwasz nawierzchnie bardziej niż przy padzie bo ona przecież tylko wibracje ( co też daje feeling) + no przede wszystkim pedały, gearbox lub łopatki + większości gier można naprawdę sporo poustawiać - Miejsce, miejsce, miejsce zajmuje czy zrobisz lub kupisz stojak, przy kręcisz do biurka zajmie to misce - kable - to zależy od gier ale bardzo szybkie gierki jak forza a w niej już takie hightendowe fury jadą tak szybko że nie na dążysz kręcić łapami lub po godzinie będziesz miał dość lecz jeszcze moje subiektywne odczucie ( bo kiera to nie samochód) - jesli ETS to gearbox bez sensu -cena i ergonomia Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, polacam kupić używkę g29 to najlepsza kiera aby mieć radość a nie wydać majątku ta oferta wydaje się w porządku poproś o zdjęcia kabli Edytowane 14 Czerwca przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 14 Czerwca Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca Ok to spróbuję z g29 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipkiss Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca W dniu 14.06.2025 o 13:11, axsin302 napisał(a): Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, polacam kupić używkę g29 to najlepsza kiera aby mieć radość a nie wydać majątku ta oferta wydaje się w porządku poproś o zdjęcia kabli Ja dodam tylko od siebie, że czasem można znaleźć punkt, który wypożycza kierownice (w moim przypadku był to sklep gdzie się wymienia gry do Play Station). Skorzystałem, pograłem i świadomy wad i zalet (mam podobne odczucia do Twoich) odłożyłem zakup kiery na później Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca (edytowane) Yyy G29 wcale nie jest mocna XD A nawet T300 RS nie jest. Łapy bolą może dopiero od kierownic 5 NM a przynajmniej ja mam takie odczucie. Osobiście nie polecam G29 do wyścigów, jakieś farmingi czy ETS 2 to są fajne do tego, ale przy wyścigach jest za mało informacji z FFB no i się wypada, moim zdaniem takim rozsądnym wyborem na początek jest właśnie T300. Na tym już można wyczuczyć się jeździć, chociaż nadal mogą być problemy z zabytkowymi i nadsterownymi RWD. Skrzynia biegów (tzw. shifter) jak najbardziej ma sens w ciężarówkach. Przecież w wielu normalnie jest manualna skrzynia biegów. W ETS2 można ją sobie ustawić wraz z podbiegami. Wiadomo - nowe tiry mają automat, ale stare i te do nauki jazdy są w manualu. Edytowane 16 Czerwca przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca nie wiem czy się zmieści z cena 700 za używkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca Są na OLX za ≈ 800 zł, ale takie najlepiej z odbiorem osobistym, by sprawdzić luzy na przekładni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca Odpaliłem na dirt 2.0. chyba trochę za trudne z kierownicą granie się robi. Jeszcze zrobię kilka prób i zobaczę 🙂 kupiłem przez internet to zwrócę. Faktycznie trochę zabawy z ustawianiem się i kablami jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipkiss Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca Szacun za granie w Dirta 2.0 na początek. Nie dziwne, że się odbiłeś, to wg mnie jedna z najlepszych, ale i najbardziej wymagających rajdówek Spróbuj może od Forzy Horizon czy jakiegoś GRIDa, czy nawet NFS - coś bardziej torowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca Właściwe chciałem w coś takiego pograć a nie NFS. Ale może faktycznie sprawdzę jeszcze na NFS, żeby zdanie wyrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) 13 godzin temu, amarzec4 napisał(a): Odpaliłem na dirt 2.0. chyba trochę za trudne z kierownicą granie się robi. Jeszcze zrobię kilka prób i zobaczę 🙂 kupiłem przez internet to zwrócę. Faktycznie trochę zabawy z ustawianiem się i kablami jest. Nikt od razu mistrzem nie jest, trzeba co najmniej kilka tygodni by coś tam zacząć dobrze jeździć, zwłaszcza na G29 która do wyścigów się nie nadaje (a wiem bo ją miałem). Aby dotrzeć do dość zaawansowanego poziomu, to nawet kilka lat potrzeba. Jakbyś chciał to jest jeszcze Richard Burns Rally do rajdowania. Znacznie trudniejszy od Dirt Rally, ale moim zdaniem fizyka jazdy jest dużo bardziej zbliżona do prawdziwego auta. Edytowane 17 Czerwca przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca Jak nie miał kiery do tej się przyzwyczai i będzie mu się dobrze gralo, na pewno dla początkujących jest dobrym wyborem. Inna sprawa że do Dirta warto dokupić hamulec ręczny i zrobić jakiś stelaż aby sobie ułatwić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) 2 hours ago, Pzgr. 39 said: Nikt od razu mistrzem nie jest, trzeba co najmniej kilka tygodni by coś tam zacząć dobrze jeździć, zwłaszcza na G29 która do wyścigów się nie nadaje (a wiem bo ją miałem). Aby dotrzeć do dość zaawansowanego poziomu, to nawet kilka lat potrzeba. Jakbyś chciał to jest jeszcze Richard Burns Rally do rajdowania. Znacznie trudniejszy od Dirt Rally, ale moim zdaniem fizyka jazdy jest dużo bardziej zbliżona do prawdziwego auta. Skoro g29 się nie nadaje , to jaka jest dobra? No ale tak do 1000zl? Edytowane 17 Czerwca przez amarzec4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca Za 1000 zł no to używane Thrustmaster T300, miałem i jest to dobra kierownica. Tak jak pisałem wcześniej - na niej już idzie wyuczyć się jeździć, problemy są dopiero gdy jeździ się starymi RWD albo jakimiś bolidami F1, ogólnie przy nadsterownych samochodach (chociaż ja tam na tej kierownicy to i Stratosem pędziłem po szutrach). Natomiast jeśli chcesz nowe to jest jeszcze T248, ale nie miałem tej kierownicy to nie wiem na ile jest dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...