bladzio Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 pomozcie mam niewiele czasu ( tylko do poniedzialku wylacznie ) chce kupic jakis dobry panel lcd do ceny okolo 2600 plnów kupuje go na raty ( w media w wawie sa raty 0 proc ale juz tylkodo 18 sierpnia wiec trzeba sie straeszczac ) kompa glownie wykozystuje do gier , filmow i internetu dzieki za wszystkie odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 ja bym kupil to co kupilem :P CTX 17" PV722i poszukaj info na www.ctx.pl pozdro ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 zastanawialem sie nad tym modelem NECa 1701 jest on w media po promocyjnej cenie 2000 zl , tylko nie ma zlacza DVi , co o nim sadzicie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Mój typ: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3736 :P Ps.Jak już tyle kasy chcesz przeznaczyć na LCD to dołóż jeszcze ciutkę do DVI... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 wiem o tym i zalezy mi na DVI tylko ze zakup bedzie w media w wawie a wiec ograniczony wybor jest tam tylko z necow ten ww a o nim slyszalem i widzailem wiele dobrego tylko to jeXXXX zlacze nie posiada go wrr , co do tego samsunga to tez na niego zwrocilem uwage tylko troszke odstrasza mnie ten czas reakcji przekraczajacy 25 ms :/ a sporo gram i ogladam filmow wiec niewiem jak by sie sprawdzil , bo cena jego jest w miare do przelkniecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Dokładnie, polecam tego samsunga z całego serca. Moj kolega, jest naprawde bardzo dobry, jak sam kupował lcd, to napewno tego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 a co sadzicie o tak dozym czasie reakcji ?? 25 to chyba sporo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 bylem teraz w media i mam czas juz tylko do jutra do 13 00 puzniej sie musze zdecydowac wiec prosilbym o jakis szybkie rady , sa dwa modele ktore mnie zwalily z nóg pierwszy to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6800 jego design hmmm miodzio tylko bol bo nie ma DVi i ale za to ma 20 ms , a drugi to wlasnie ten samsung co mi wyzej koledzy z forum doradzali , tez jest extra tylko ze ma 25 ms ale za to ma DVi sam juz niwieem pomocy :!: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 ten soniak to porazka kupił go mój kumpel i sporzedał po 3 dniach- nic oprócz wyglądu, 20ms to mocno naciagany wynik 25ms to faktyczny czas reakcji - jak podają mniej to nie do konca mówią prawdę (liczone przy mniejszej iloosci kolorów itp) bierz samsunga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Co do smużenia przy 25ms to jest ono prawie niezauważalne.Spokojnie idzie się przyzwyczaić.Zawsze możesz sprawdzić w sklepie jak to wygląda,wkońu łaski nie robią... Co do Samsunga to już się wypowiedziałem wcześniej.Przed zakupem przetesuj monitor jakimś programem testującym! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 buc moze i macie racje ze te czasy ponizej 25 ms sa naciagane bo jak patrze na tego samsunga i na belinee obok ktora ma 15 ms ( niby ) to tak jakbys postawil 10 letniego malucha obrdzewialego obok nowego lśniacego merca merca , cosraz bardziej sie przekonuje co do tego samsunga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 ciekawy jestem jak bedzie z grami , wszyscy sie tak boja ze jest tak zle ale tak naprawde jak ja sie bede przesiadal z 6 letniego starego okragleg crt to jestem pewnien ze nie bede nazekal ,a oczy sa rownie wzrok ma sie jeden a takich monitorow mozna kupowac tysiace , dlatego uwazam ze CRT to juz jest porazka w tych czasach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 buc moze i macie racje ze te czasy ponizej 25 ms sa naciagane bo jak patrze na tego samsunga i na belinee obok ktora ma 15 ms ( niby ) to tak jakbys postawil 10 letniego malucha obrdzewialego obok nowego lśniacego merca merca , cosraz bardziej sie przekonuje co do tego samsunga bo producenci podają 15 cz 18ms tylko że zapominają napisać że jest to tylko czas zapalania pixela a dodać należy jeszcze czas wygaszania :wink: to tak jak "mikroskopijne" głośniczki a na nich dumny napis producenta 400 Watt tylko że PMPO :lol: Ot poprostu marketing i same dane nie wiele znaczą bez osobistego przetestowania :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 nom i taka jest niestety smutna prawda . zrobia wszystko zeby zerowac na ludziach , a za kazdym razem prubuja wcisnac komus bubel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 juz niedlugo jade po panelik i najprawdopodobniej bedzie to wlasnie samsung sm 171p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zwróc uwagę na martwe piksele. Weź nawet swojego kompa i przetestuj panel jakimś programem testującym. IMHO uważam,że lepiej wybrać nie mogłeś :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 mogł -wybrac eizo 557 - bije tego szajsuga jakoscią obrazu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Czolem. Mam podobny dylemat. tylko suma na zakup jest wieksza. Chce wydac 3500zl na LCD. I niestety nie ma takiego, ktory nie smuzy(chocby lekko), ani takiego, ktory nie rwie. Raz soczystosc kolorow za slaba, kiedy indziej nasycenie za mocne...Nie dobierzesz nic do grania. Zdecydowalem sie na CRT Mitsubishi 22". Jeszcze go poogladam. Nara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 mogł -wybrac eizo 557 - bije tego szajsuga jakoscią obrazuZnajdź mi go w cenie do 2600zł to sam go kupię... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 własnie jestem w trakcie załatwiania go dla siebie za ok.2500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 no więc juz nabylem ww samsunga i jestem zajebisXXX zadowolny :) obraz miodzio dzieki za dobre rady pomogliscie mi w wyborze super panelika BIG thx , sprawdzalem w sklepie puscili mi 3 d marka 2001 i patrzylem czy nie ma zadnych martwych pikseli , wszystko gra w grach zero smuzenia porostu lux , zaplacilem za niego rowne 2699 , niewiem czy to jest wygurowana cena czy nie ale niestety innego wyboru nie mialem ( w siriusie jest dopero kosmos cena http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4692&sid=1 8O skad oni ta cene wytrzasneli ) jeszce raz wielkie dzieki za pomoc w wyborze monitorka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 aha i design tego samsunga jest takze iscie superancki no w koncu "DESIGN BY F. A PORSCHE " haha :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 to teraz odpal jakies "szybkie" gry -jakie tam masz (colin , fpp) napisz jakie odpaliłes i jak sie gra , filmy divx czy dvd z szybka akcją itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Najważniejsze,że jesteś zadowolony z monitorka :P . Jeśli możesz to zmierz mi przekątną tego panela (samego ekranu,bez obudowy) Dzięki! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 No więc tak bartezjusz odpalilem tak colina 2 i zero smuzenia , q3 + 12 botow - lux , ogladalem DIVx za szybkich za wscieklych i nawet podczas sceny gdzie jest kilkaset samochodów i totalna burda nie ma zadnych niechcianych uchybień obraz jak dla mnie jest mazenie nic dodac nic ujac czekam tylko na nowego kompa by wyprubowac mozliwosci radka 9700pro i wyjscia DVi , naprawde polecam ten monitor, aha tylko niemoge zrozumiec po co mi ten pivot :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 no i git dobrze ze go wziołes- w koncu wiemy co doradzic, prawda?? :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 pivot słuzy do obrotu ekranu o 90st- np lepsza praca w wordzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 to ze do obrotu to wiedzialem ale ze przydac sie moze w wordzie obrucony monitor to nie a zeczewiscie moze sie ta fukcja przydac , mnie osobiscie sie raczej nie przyda ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Ja mam podobny panel Samsunga - 171N w "srebrnych ramkach".Często pogrywam i naprawdę nie mam probelmu.Mało tego , często wcześniej zauważam przeciwnika z daleka (lepsza ostrość no i rozdzielczość 1280x1024). Jak ktoś raz spróbował dobrej matrycy LCD w życiu nie wróci to CRT , no chyba że jest grafikiem komputerowym i rzeczywiście potrzebuje bardzo dokładnego odwzorowania barw (w LCD największy problem jest z czarnym). Mój chyba ładniejszy.... he he :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 jashua - i grasz na tak wysokiej rozdziałce??? nie skacze Ci gra? ja np nie wyobrazam sobie taka rozdziałka i 2x aa na r9700.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...