basket4rap Posted June 23 Report post Posted June 23 Cześć. Ostatnio podłączałem znajomemu nowy ww. zakup. Po zainstalowaniu sterowników z płyty i postępowaniu zgodnie z instrukcjami (m.in. właśnie napełnianie oryginalnych tuszów) ostatecznie (drukarka jest wykrywana przez WiFi i w Windowsie) nie da się z nią pracować, gdyż wyskakują poniższe komunikaty na drukarce i systemie... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kyle Posted June 23 Report post Posted June 23 (edited) Po napełnieniu kliknąłeś przyciskami drukarki, że tusze są pełne? (Brother którego mam w pracy wyświetla odpowiedni komunikat na wyświetlaczu) Sterowniki natomiast, lepiej zainstaluj najnowsze ze strony producenta. Edited June 23 by Kyle Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
basket4rap Posted June 24 Report post Posted June 24 23 godziny temu, Kyle napisał(a): Po napełnieniu kliknąłeś przyciskami drukarki, że tusze są pełne? (Brother którego mam w pracy wyświetla odpowiedni komunikat na wyświetlaczu) Sterowniki natomiast, lepiej zainstaluj najnowsze ze strony producenta. Nie kojarzę tam takiej opcji, aby kliknąć, że tusze są pełne. Natomiast co do sterowników, to będę u znajomego w przyszłym tygodniu, to postaram się pobawić z tymi sterownikami. Sugerowano mi jeszcze, aby sprawdzić opcję "Zaawansowane wypłukiwanie tuszu", której chyba też będę "musiał" poszukać... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
basket4rap Posted Sunday at 07:41 PM Report post Posted Sunday at 07:41 PM Niestety nie udało się zmienić czegokolwiek po aktualizacji firmware'u drukarki, a kolei sama drukarka nie reagowała na cokolwiek z systemu (np. czyszczenie głowicy itp.) mimo, iż przez Windowsa jest wykrywana. Także chyba poleci na gwarancję. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kyle Posted Monday at 05:41 AM Report post Posted Monday at 05:41 AM Napisz co powiedzą serwisanci. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
silwerek Posted Monday at 06:22 AM Report post Posted Monday at 06:22 AM a może najpierw spróbować zadzwonić na serwis? https://www.epson.pl/pl_PL/support/sc/epson-l14150/s/s1759 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...