Skocz do zawartości
Nicky

Padł PS/2 na a7v8x-x

Rekomendowane odpowiedzi

No to było tak, gram sobie w BloodRayne kończe gre, wychdze do wina a tu nagle klawiaturka przesaje dziłać. Restartuje kompa, podłczam drugą pod usb i zaczynam wchdze do wina i zaczynam grać dalej a tu nagle mych przestaje dzilać, wypiołem ją i podłącyzzłem inną (z laptopa) chwile pochdziła i koniec grania. Zacząlem grzebać w biosie, najpierw load deflaut, potem clear cmos, wyciągniecie bateryjki, na końcu flash biosu. Mycha i klawa dalje nie dziła, rozebrałem kompa, i uruchmiłem go bez obudowy, mych podziłala 30s i zwis. Próbowałem ładować róźne wersje bios, myszka trochę podziałała ale zawsze szybko kończyła. Klawiatura wogole nie dziłała, przy urchaminiu pomigała 3-4 razy kontrolkami i tyle, potem bios raportował brak klawiatury. Co może być tego przyczyną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezpieczniki polimerowe (są koło gniazdek ps/2) - to one mogą być sprawcą, trzebaby sprawdzić czy dochodzi do klawiatury i myszy prawidłowe napięcie. Możliwe też, że siada napięcie +5VSB z zasilacza - tym napięciem zwykle jest zasilana klawiatura i mysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...