Igorius Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca Hej, w jaki sposób ustawić kierunek dmuchania aby wentylatory sprawiały, że chłodzenie działa najbardziej optymalnie? Po obejrzeniu tego filmu https://youtu.be/kdFQL3t5rmQ?si=nktWdjuXcJU-4MAG wydaje mi się, że do tej pory robiłem to źle ustawiając oba górne (top) wentylatory aby wywalały gorące powietrze na zewnątrz... czy sposób podany w filmie przez testera jest, waszym zdaniem, lepszy? Moja obudowa: ZENPC Flow TG nie ma wentylatorów na podłodze, ma za to 6 Fanderów 120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) Tam gdzie jest czerwona strzałka, to w ogóle bym uszczelnił (i wywalił wentylator). Jak masz 2 wyloty i aż 3 wloty (zakładam, że wszystko ma podobny przekrój, czyli np. wszędzie 120mm i podobny RPM), to i tak wąskim gardłem jest wylot(y), więc robienie 4 wlotów przy tych dwóch wylotach, to tak niespecjalnie widzę sens. Oczywiście przy zwiększonym ciśnieniu powietrze po prostu będzie wychodzić jeszcze innymi otworami, ale nadal uważam, że ładowanie wielkiej ilości wentylatorów jest nieoptymalne. ps. przy 2:44 tego filmu, doskonale widać to, o czym piszę od lat, czyli powietrze wlatuje przodem (pierwszy wentylator przedni od góry), nic nie chłodzi, tylko od razu wylatuje pierwszym górnym wentylatorem: Edytowane 28 Czerwca przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca Wywalić te dwa pierwsze w górnym prawym rogu, jeden od góry(ten czerwony) i ten górny na froncie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca Airflow Guide - Next Steps : Noctua Knowledge Centre https://share.google/fUXsikV8tpp5sqDYOWysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...