Skocz do zawartości
noose

ntfs -> FAT32 czym?

Rekomendowane odpowiedzi

Zapis na NTFS da sie włączyć, raz przy kompilacji kernela miałem aktywną tą funkcje ale z tego co pamiętam to normalnie trzeba sciagac jakis dodatkowy moduł. Z tym pytaniem to lepiej jak dasz temat na Unix & Linux ... Tam ci moze ktos pomoze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki problemik, ze musze przezucic NTFS na FAT32, bez utraty danych i nie korzystajac z PM8 :( (demo nie konwenteruje:()....

pomozecie?

Jeśli masz XP pro to możesz to wykonać podając odpowiednią komendę w chyba wierszu poleceń. Ja sam tego nie testowałem ale czytałem dokładny opis w książce o XP. Jak chcesz to ci go przepiszę do posta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki problemik, ze musze przezucic NTFS na FAT32, bez utraty danych i nie korzystajac z PM8 :( (demo nie konwenteruje:()....

pomozecie?

Jeśli masz XP pro to możesz to wykonać podając odpowiednią komendę w chyba wierszu poleceń. Ja sam tego nie testowałem ale czytałem dokładny opis w książce o XP. Jak chcesz to ci go przepiszę do posta.
Coś źle czytałeś bo da sie tylko FAT32>NTFS. Na odwrót tylko przy pomocy PM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sgj ma racje. odsluge zapisu dla ntfs wybierasz przy kompilacji jadra, ale jest ona eksperymentalna. ja mam komfort posiadania 2ch dyskow i linux stoi na osobnym. dodatkowo jedna partycja do wymianych danych miedzy systemami.

a nie wiesz moze jak sie nazywa ten modul :?:

btw, zaraz poszcze ten topic na *nixy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi