noose Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 mam taki problemik, ze musze przezucic NTFS na FAT32, bez utraty danych i nie korzystajac z PM8 :( (demo nie konwenteruje:().... pomozecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Chyba jedynym wyjsciem bedzie skopiowanie danych na inny HDD, sformatowanie tego w FAT i przywrócenie danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 :? troche lipa.... moze jednak ktos ma takie cos :?: jezeli to nie potrzebowalbym tak zrobic, aby ten NTFS byl widoczny pod linuxem (slack 9.0) do odczytu i zapisu.... bo jak na razie to jest tylko read :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zapis na NTFS da sie włączyć, raz przy kompilacji kernela miałem aktywną tą funkcje ale z tego co pamiętam to normalnie trzeba sciagac jakis dodatkowy moduł. Z tym pytaniem to lepiej jak dasz temat na Unix & Linux ... Tam ci moze ktos pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 sgj ma racje. odsluge zapisu dla ntfs wybierasz przy kompilacji jadra, ale jest ona eksperymentalna. ja mam komfort posiadania 2ch dyskow i linux stoi na osobnym. dodatkowo jedna partycja do wymianych danych miedzy systemami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 mam taki problemik, ze musze przezucic NTFS na FAT32, bez utraty danych i nie korzystajac z PM8 :( (demo nie konwenteruje:().... pomozecie? Jeśli masz XP pro to możesz to wykonać podając odpowiednią komendę w chyba wierszu poleceń. Ja sam tego nie testowałem ale czytałem dokładny opis w książce o XP. Jak chcesz to ci go przepiszę do posta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 mam taki problemik, ze musze przezucic NTFS na FAT32, bez utraty danych i nie korzystajac z PM8 :( (demo nie konwenteruje:().... pomozecie? Jeśli masz XP pro to możesz to wykonać podając odpowiednią komendę w chyba wierszu poleceń. Ja sam tego nie testowałem ale czytałem dokładny opis w książce o XP. Jak chcesz to ci go przepiszę do posta.Coś źle czytałeś bo da sie tylko FAT32>NTFS. Na odwrót tylko przy pomocy PM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 żeczywiście do się tylko z fAT 32 na NTFS a w drugą stronę nie bardzo, moja pomyłka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan_ Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 zostałbym jednak przy NTFS a PM8 można ściągnąć bez problemu najprościej z Kazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 sgj ma racje. odsluge zapisu dla ntfs wybierasz przy kompilacji jadra, ale jest ona eksperymentalna. ja mam komfort posiadania 2ch dyskow i linux stoi na osobnym. dodatkowo jedna partycja do wymianych danych miedzy systemami. a nie wiesz moze jak sie nazywa ten modul :?: btw, zaraz poszcze ten topic na *nixy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 No ja mam PM8 ale FULL VER więc ja niemam z tym problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...