Skocz do zawartości
ertyrr

Czytnik Kindle czy tylko e-booki z sklepu Amazon działają?

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś czytałem że po połączeniu czytnika ebooków Kindla z internetem następuje usuwanie nielegalnych ebooków z pamięci czytnika Automatycznie jakoś czy co...? 

Więc:

Czy możliwe jest jakoś aby nie usuneli mi z czytnika Amazonu Kindla ebooków jeśli bym miał jakieś pirackie? Czy można coś takiego pominąć? I czy wogóle takie coś istnieje? Co robić jeśli bym miał jakieś pirackie e-booki i bym chciał żeby nie zostały usunięte po połączeniu z internetem czytnika Kindle? Bo domyślam się że wystarczy nie łączyć się z wifi tylko ale czy trzeba co jakiś czas łączyć się obowiązkowo z wifi aby połączyć się z internetem aby wogóle czytnik działał np. raz w miesiącu?           Co robić? Jak to działa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz wysyłać dowolne pliki epub na czytnik, albo za pomocą kabla albo przez email. Mozesz wysylac bezposrednio z ksiegarni na email, zaraz po zakupie, albo sciagac ksiazke do np Calibre i wysylac stamtad. Kindle nie rozrozni, czy ksiazka jest legalna czy nie, chyba, ze pochodzi bezposrednio od amazonu i nie ma zdjetego DRMu. Kindle mozesz miec caly czas podlaczony do wifi i nic ci nie usunie. Ogolnie polecam wysylke email, bo jak cos usuniesz, to mozna sciagnac ponowanie, albo przy wymianie modelu na nowszy, cala biblioteka tam juz jest.

Ogolnie mam sporo ksiazek "pozyczonych", bo ze znajomymi sie wymieniamy swoimi zakupami. W planie mamy zalozenie jakiegos wspolnego prywatnego serwera, ale to dalej plany. Ekipa zaufana, wiec nie obawiam sie o "wyplyniecie" ksiazek, ktore zawieraja znak wodny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, ertyrr napisał(a):

Gdzieś czytałem że po połączeniu czytnika ebooków Kindla z internetem następuje usuwanie nielegalnych ebooków z pamięci czytnika Automatycznie jakoś czy co...? 

Podaj źródło 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi