jhinfour Posted July 3 Report post Posted July 3 (edited) Witam posiadam acer Model an515-31 chce kupić nowy dysk 1tb i dodatkowy ram(aktualnie mam 8gb,chciałbym 16) i go samemu podłączyć czy ktoś mógłby mnie pokierować jak to zrobic? I przede wszystkim jaki dysk I ram kupić... Byłbym mega wdzięczny! Z góry dziekuje Edited July 3 by jhinfour Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.T... Posted July 4 Report post Posted July 4 Witam Nie wiem jak jest obecnie, ale poradniki na YT były bezpłatne (problem z wyszukaniem ? ) , np. jak zdemontować płytę serwisowa aby uzyskać dostęp do podzespołów, możliwych do wymiany. jak już zdemontujesz płytę serwisowa , to będziesz mógł sprawdzić jaki masz ram , zakładam DDR4 2400 , ale będziesz mógł odczytać na naklejce jakiego jest producenta i zakupić identyczna. tak samo sprawa tyczy sie dysku jeśli jest gniazdo M.2 to daje spore możliwości odnośnie upgrade. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Amoros Posted July 4 Report post Posted July 4 Witam Sprzęt możesz sprawdzić jakimś programem do identyfikacji sprzętu np HWInfo ,CPU-Z. Jak masz opakowanie po laptopie,to tam również masz podaną specyfikację. W laptopach dyski są 2,5", w nowszych są gniazda na M.2. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...