Skocz do zawartości
doomfan

Arma 2 wywala do pulpitu po przejściu przez reklamy.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z uruchomieniem gry Arma 2 (Armed Assault 2) na moim komputerze. Problem polega na tym, że gra wywala się do pulpitu zaraz po tym jak przejdzie przez te wszystkie reklamy na początku jak się ta gra uruchamia, czyli "Bohemia Inteactive presents", następnie "Arma II" i znowu coś tam "Bohemia Interactive" i na tym koniec - wywala do pulpitu i nic. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic nie pomogło jak do tej pory. Zainstalowałem przeróżne pakiety DirectX'a, wszystkie wersje VC redist, NET Framework'a, do tego próbowałem uruchamiania w trybie zgodności z różnymi starszymi Windows'ami, uruchamiania jako administrator, wyłączenia antywirusa, dodania gry jako wyjątku dla Firewall'a. Poza tym jeszcze w trybie zgodności próbowałem wyłączenia optymalizacji pełnoekranowych jak i opcji "zarejestruj ten program w celu ponownego uruchomienia". Do tego w tym trybie zgodności wszedłem w "Zmień ustawienia wysokiej rozdzielczości DPI" i tam zaznaczyłem "Użyj tego ustawienia, zamiast dostępnego, aby rozwiązać problemy ze skalowaniem tego programu" - bawiłem się tam też tymi innymi opcjami których już nie będę tutaj wymieniał. Mam zainstalowaną chyba najnowszą wersję sterownika jaka jest w tej chwili dostępna do karty graficznej która mam teraz w tym kompie, czyli NVIDIA Quadro M2000 - wersja sterownika 573,42 DCH. Poniżej podaję pełną specyfikację tego kompa.

Model: HP Z440

CPU: Intel Xeon E5-1650 v4 3.6 GHz

RAM: 32 GB DDR4-2400 (2 x Samsung M939A2K40CB1-CRC 16 GB DDR4-2400)

MB: Hewlett-Packard 212B, wersja BIOS/UEFI M60 v02,62, oryginalna z tego modelu

GPU: NVIDIA Quadro M2000 4 GB DDR5 VRAM

PSU: oryginalny dla tego modelu, 700W

Za wszelką pomoc i porady z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

wydajność tego M2000 to gdzieś tak około GTX 1050 

założyłeś dwa tematy w raczej jest jeden problem  

takie objawy to albo problem samego systemu , albo problem z pamięcią operacyjna 

moze warto było by przeprowadzić test pamięci np. memtest 

można ściągnąć np. Linux Minta 

https://linuxmint.com/edition.php?id=319

do utworzenia botowalnego pendrajwa polecam np. program Rufus  

https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-dyskowe/rufus/

jedna z opcji w menu jest właśnie memtest86 

czy jest możliwość w biosie ustawić szybkość pamięci na 2133MHz ?   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.T... Doom Eternal w końcu mi poszedł - zainstalowałem sterownik do grafy w wersji R550 U13 (553.62) i cud, działa. Natomiast Arma 2 niestety dalej kupa - po przeleceniu reklam dalej wywala do pulpitu. Próbowałem jeszcze starszych sterowników, ale dalej to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi