doomfan Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Opublikowano 10 Lipca Witam. Mam problem z uruchomieniem gry Arma 2 (Armed Assault 2) na moim komputerze. Problem polega na tym, że gra wywala się do pulpitu zaraz po tym jak przejdzie przez te wszystkie reklamy na początku jak się ta gra uruchamia, czyli "Bohemia Inteactive presents", następnie "Arma II" i znowu coś tam "Bohemia Interactive" i na tym koniec - wywala do pulpitu i nic. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic nie pomogło jak do tej pory. Zainstalowałem przeróżne pakiety DirectX'a, wszystkie wersje VC redist, NET Framework'a, do tego próbowałem uruchamiania w trybie zgodności z różnymi starszymi Windows'ami, uruchamiania jako administrator, wyłączenia antywirusa, dodania gry jako wyjątku dla Firewall'a. Poza tym jeszcze w trybie zgodności próbowałem wyłączenia optymalizacji pełnoekranowych jak i opcji "zarejestruj ten program w celu ponownego uruchomienia". Do tego w tym trybie zgodności wszedłem w "Zmień ustawienia wysokiej rozdzielczości DPI" i tam zaznaczyłem "Użyj tego ustawienia, zamiast dostępnego, aby rozwiązać problemy ze skalowaniem tego programu" - bawiłem się tam też tymi innymi opcjami których już nie będę tutaj wymieniał. Mam zainstalowaną chyba najnowszą wersję sterownika jaka jest w tej chwili dostępna do karty graficznej która mam teraz w tym kompie, czyli NVIDIA Quadro M2000 - wersja sterownika 573,42 DCH. Poniżej podaję pełną specyfikację tego kompa. Model: HP Z440 CPU: Intel Xeon E5-1650 v4 3.6 GHz RAM: 32 GB DDR4-2400 (2 x Samsung M939A2K40CB1-CRC 16 GB DDR4-2400) MB: Hewlett-Packard 212B, wersja BIOS/UEFI M60 v02,62, oryginalna z tego modelu GPU: NVIDIA Quadro M2000 4 GB DDR5 VRAM PSU: oryginalny dla tego modelu, 700W OS: Microsoft Windows 10 Pro 22H2 64-bit Za wszelką pomoc i porady z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Opublikowano 11 Lipca Witam wydajność tego M2000 to gdzieś tak około GTX 1050 założyłeś dwa tematy w raczej jest jeden problem takie objawy to albo problem samego systemu , albo problem z pamięcią operacyjna moze warto było by przeprowadzić test pamięci np. memtest można ściągnąć np. Linux Minta https://linuxmint.com/edition.php?id=319 do utworzenia botowalnego pendrajwa polecam np. program Rufus https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-dyskowe/rufus/ jedna z opcji w menu jest właśnie memtest86 czy jest możliwość w biosie ustawić szybkość pamięci na 2133MHz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomfan Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Opublikowano 11 Lipca @Mr.T... Doom Eternal w końcu mi poszedł - zainstalowałem sterownik do grafy w wersji R550 U13 (553.62) i cud, działa. Natomiast Arma 2 niestety dalej kupa - po przeleceniu reklam dalej wywala do pulpitu. Próbowałem jeszcze starszych sterowników, ale dalej to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Opublikowano 11 Lipca Masz zainstalowane sterowniki do dźwięku openAL Nie wiem dokładnie, ale jakoś tak się to zwało i bez tego gra nie chciała działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomfan Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca @Zwykły User2 Dobrze, to spróbuję jeszcze to zrobić i dam znać czy pomogło. @Zwykły User2 Niestety, po instalacji tego openAL dalej to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomfan Opublikowano 12 Lipca Zgłoś Opublikowano 12 Lipca @Zwykły User2 Zainstalowałem jeszcze jakieś Rapture3D, też chyba jakieś coś od dźwięku, ale dalej kupa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...