bruce Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 otppz widzialem to na wgk na jednym ze stoisk z qlerami, kiedy klient sie o to pytal, sprzedawca moowil dokladnie, to co na allegro i wtedy sie wtracilem :P piwiedzialem, co pisali loodzie na forum itp :P klient zrezygnowal, a sprzedawca mnie o<span style="color:red;">[ciach!]</span>lil roowno, hehe, chyba cala gielda slyszala, kazal mi sie wiecej nie pojawiac na gieldzie, a to bardzo ciekawe, bo ja tam pracooje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 No i udałeś się do domu z wewnętrznym poczuciem spełnienia dobrego uczynku. Kolejny użytkownik uratowany :lol: A tak serio to bardzo dobrze zrobiłeś :!: Niech nie te suki***y nie robią biednych użytkowników w b**a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Acha. A kolesiowi pokaż odemnie znak pojednania i nie przejmuj się nim. (no chyba, że jakiś drech, to cio innego....) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 barawo , szacuneczek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Jeśli koles jest drechem to zmontuje ekipe z kupli z siłki i bedziesz musiał szybko biec ;) - czego ci nie zycze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 A trza bylo jeszcze fletowi w<span style="color:red;">[ciach!]</span>....ze ludzi w bambuko laduje. Zmontuj ekipe i jak cos to go....[ciach] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 No i udałeś się do domu z wewnętrznym poczuciem spełnienia dobrego uczynku. Kolejny użytkownik uratowany :lol: A tak serio to bardzo dobrze zrobiłeś :!: Niech nie te suki***y nie robią biednych użytkowników w b**a. Calkowicie popieram ! Wiecej takiej antyreklamy naciagaczy by sie przydalo :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Swoja droga moznaby potestowac takie urzadzenie i fachowa opinie poprzec wynikami testow. Nawet bym mogl zainwestowac, ale kurde chyba zadna czesc z tego zestawu nie nadawalaby sie pozniej do uzytku.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Swoja droga moznaby potestowac takie urzadzenie i fachowa opinie poprzec wynikami testow. Nawet bym mogl zainwestowac, ale kurde chyba zadna czesc z tego zestawu nie nadawalaby sie pozniej do uzytku.. Zdecydowal bys sie na zalozenie tego zestawu na podkreconego proca ? (zwlaszcza AMD) Test byl by dobry, wszystko by sie wyjasnilo, ale jakby co, szkoda Twojego sprzetu by bylo. Moze sie czepiam bezpodstawnie, ale nie wierze ze to potrafi schlodzic proca AMD, powyzej K6 II :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 no wiesz... durona to by chyba schlodzilo... A ten blok z dysza Venturiego i turbulizatroami wewnetrznymi (hehe heheh ehehe heehe ) to by sie nadawal to normalnego zestawu wc? Tak jakby zmienic pompke, dodac chlodnice, itd? Jak sadzisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 IMHO patrzac na ten blok, mam naprawde dziwne odczucia. Na pewno cos schlodzi jezeli zapewnic mu odpowiedni przeplyw cieczy, ale czy warto ryzykowac ? Osobiscie wole sprawdzone rozwiazania :) Nie zeby zaraz DangerDen, ale wiercone WB (mimo ze ponoc gorsze od frezowanych) od Mate, naprawde w 100% wystarcza, nie zaryzykowalbym takiego wynalazka. W koncu procek kosztuje troszke (dalem 580, i to byla super cena) i ryzykowanie zaoszczedzonymi kilkudziesiecioma zlotymi, wydaje mi sie bez sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Nie wiec zastanawiam sie nad wc i oczywiscie chce rozwiazanie pewne jesli chodzi o blok, bo w koncu to dosc wazna sprawa, ale kusi mnie zeby kupic to cos i sie pobawic... zeby chcial niedawac tego pudelka po danone i pompki 5l/24h, a obnizyc za to cene... A co do chlodnicy, to skombinuje taka od lodowki :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Nie wiec zastanawiam sie nad wc i oczywiscie chce rozwiazanie pewne jesli chodzi o blok, bo w koncu to dosc wazna sprawa, ale kusi mnie zeby kupic to cos i sie pobawic... zeby chcial niedawac tego pudelka po danone i pompki 5l/24h, a obnizyc za to cene... A co do chlodnicy, to skombinuje taka od lodowki :lol: Jezeli chcesz obnizyc cene, to moze sam sprobuj wykonac WB ? Oczywiscie jezeli masz dojscie do jakiejs wiertarki stolowej, recznej raczej nie polecam :) Pompke tez kupisz w byle jakim ogrodniczym markecie, lub w zoologicznym. Na chlodnice polecam nagrzewnice :mrgreen: + siakies wentyle. Cene mozna obnizyc, nie tracac zbytnio na wydajnosci i pewnosci ze Ci to bedzie dzialac. :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Najgorsza sprawa z tym wb... nie mam narzedzi (nawet wiertarki wlasnej)... moglbym kupic pewnie odrazu jakas frezarke czy jak to sie cholrestwo nazywa. niedlugo sie przeprowadzam do domku to bede mial wiecej miejsca, a mama pewnie zasponsoruje ;) hehe ale zeby wykonac 1 wb to jest to mocno bez sensu. Nie wiem zreszta nawet ile kosztuja materialy miedziane (raz kupilem drucik 0,25 kg to kosztowal 25zl) i o ile taniej wyszlo by jakby sie samemu wszystko robilo... i gdzie w ogole takie bloki miedzi kupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behap Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Zdecydowal bys sie na zalozenie tego zestawu na podkreconego proca ? (zwlaszcza AMD) Test byl by dobry, wszystko by sie wyjasnilo, ale jakby co, szkoda Twojego sprzetu by bylo. Moze sie czepiam bezpodstawnie, ale nie wierze ze to potrafi schlodzic proca AMD, powyzej K6 II :lol: mialem okazje widziec przy pracy ten zestaw - oto male porownanie: athlon thunderbird 1333@1400 napiecie 1.75v, plyta soltek kt133a - czas testow ok 20 minut na kazdy, otwarta obudowa, temp w pokoju - dosyc goraco, temp w przyblizeniu bo nie pamietam dokladnie: ________________ windows bezczynny Titan TTC-D5TB2 - 60 stopni WaterCooler - 40 stopni _____________ liczenie superpi Titan TTC-D5TB2 - 68 stopni WaterCooler - 46 stopni na duronie 750@ juz takiej roznicy nie ma - ok 6 stopni (plyta ecs) ps. pompka to aquael 250 l/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Tylko 20min???? Jak by ten zestaw popracowal z 2 godziny na full obrotach to mogl bys sobie zrobic herbatke :lol: :lol: Bloczek calkiem ladnie wyglada tylko jakos nie wierze zeby taka grubos i takie kanaly dolotowe mogly odprowadzic jakas wieksza ilosc ciepla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Jesli jest tak jak mowisz ,to jest lepiej niz myslalem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ej ludzi poczytajcie sobie komentarze tego gostka co to sprzedaje na allegro,tam sa wszyscy zadowoleni !!! Jednemu klijentowi temp. na TB1.4 spadla na tym o 20'C !!!.Zastanawiam sie czy by tego nie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> na przetestowanie.Jak bedzie kicha to sie jakiemus frajerowi opchnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 a jakby byl kit to zawsze mozna dac na grafike... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 a jakby byl kit to zawsze mozna dac na grafike... Racja ,chyba naciagne tatusia zeby mi to sfinalizowal,bo mi wlasnej kasy szkoda jak by to jednak bylo g.... warte :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 poczekaj troche ja za tydzien dam znac czy sobie to kupie na testy. jak gowno to oszczedzisz kase Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 To rozwieje wasze watpliwosci sa to fragmenty mejli jakie wyslalem do osob ktore to kupily!!! Gosc nr 1: Niestety ci nie powiem jakie temperatury bo nie mam czujnika a korzystam z tego na procu P3 733. na oko temperatura nie przekracza napewno 30 stopni przy pełnym obciązeniu proca przez 6 godzin. plusem jest także całkowita bezgłośnośc. za 100 zł to myślę że warto Gość nr 2: Zestaw kupiłem i jestem w miarę zadowolony, bo zachciało mi się przez to chłodzenie Athlona na FSB 166 MHz i coś się skopało i teraz muszę pół kompa zmieniać :(. pompka fontannowa, polska 250 l/h czyli trochę słaba, bo teoretycznie wszędzie są montowane 600 l/h zbiornik wodny jest O.K. rurki niemieckie też O.K. Tak wiec nie radze. Sam to chcialem kupic, ale wczesniej wyslalem mejle i jak sie okaalo ludzie nie sa zadowoleni przynajmneij ci z amd :). Ale wybor i tak nalerzy do was. Mam nadzieje, ze rozwialem wszelkie watpliwosci. zapinka na procesor bardzo porządna, blok wodny trzyma się jak przyklejony blok wodny zdecydowanie za mały i fatalnie wyszlifowany, ale jest zrobiony z dwóch płytek miedzianych brak chłodnicy, gdy woda się nagrzeje w upalny dzień to klapa, bo tylko blok wodny i trochę rurki oddają ciepło wszystko chodzi idealnie cicho (nic nie słychać), pomka może chodzić cały czas, nawet w nocy ! Miałem trochę problemów przy montażu: wycięta przeze mnie dziura w obudowie z tyłu po wiatraku 60 mm nie pozwoliła na swobodne przejście przez nią bloku wodnego po założeniu bloku wodnego na socket A, zasilacz ledwo wszedł i musiałem mocno zgiąć rurki Temperatura na moim byłym Athlonie 1 GHz wynosiła przy max. obciążeniu 43 C czyli wprost krytycznie dużo jak na watercooler. Ze zwykłym aluminiowym coolerem Spire (wiatrak 60 mm) temp. wynosiła ok. 50 stopni przy normalnej pracy w Windows'ie, a przy pełnym obiciążeniu nie wiem, bo już się zawieszał :(. Jak chcesz to kupuj, ale to jest trochę problematyczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 No dobra.Tak zrobimy.Zobacz na www.moded-kompz.prv.pl tam tez jest fajny zestawik w newsach za 150zl netto.Dosc ciekawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 No dobra.Tak zrobimy.Zobacz na www.moded-kompz.prv.pl tam tez jest fajny zestawik w newsach za 140zl netto.Dosc ciekawy.Tam nic nie ma za 140zł!!! Na silicon... wszystko jest grubo ponad 400zł!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Jest troche nizej news za 150zl.. ale wyglada gorzej niz to z allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Mi sie nie podoba to chlodzenie. Nie ma to jak samemu zrobic blok i reszte za grosze kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behap Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 poczekaj troche ja za tydzien dam znac czy sobie to kupie na testy. jak gowno to oszczedzisz kasehmmm, zrobilem maly tego test zestawu: na durniu 833mhz 1.89v - liczenie superpi, czas~2 godz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 No czyli mysle, ze jakby sie do tego rzucilo chlodnice (passive mode bez wiatraka) i mocniejsza pompke (cos za cos... taka slaba by pewnie dodatkowego obiegu nie wytrzymala) to by bylo niezle... Napewno nie jest gorsze od zwyklego coolerka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 To jak chlopaki kupujemy?? :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 no nie wiem :) ale moge sie poswiecic dla ogolu i kupic, a pozniej recenzje jakas walnac... tylko, ze mam na porowanie tylko tego titana, ktorego teraz mam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...