mazur30 Opublikowano wczoraj o 20:07 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 20:07 Witam. Ostatnio zastanawiam się nad zmianą gpu. Jaką alternatywę polecacie zamiast 6900xt. Monitor 1440p Obecne podzespoły: Procesor ryzen 5700x3d Chłodzenie wodne arctic 280mm Plyta b550m Auros elite Pamięć 32gb 3200 MHz Karta graficzna rx6900xt Zasilacz xpg 850w Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu 5070 ti na 5080 szkoda kasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur30 Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu Ceny 5070 ti też powalają 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu Zmiana na 9070 lub xt nie będzie tak drastyczna abyś był zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur30 Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Rozumiem. Jest sens kupować najtańsze wersje 5070 ti? Edytowane 12 godzin temu przez mazur30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu jeśli ci chodzi o Gainward za 3500zł https://www.youtube.com/watch?v=sq7b_3zvsq8 wentylatory są słyszalne bez względu jak je ustawisz, ale 1600+ rpm robi już szum 23 minuty temu, mazur30 napisał(a): Czy szukać używanych 4080/4090? wątpię abyś je znalazł w jakiś niższych cenach niż nówka 5070 ti, to nadal bardzo dobre karty i nikt ich nie będzie wymieniał, szczególnie 4090 jak nie jesteś zadowolony z ceny to lepiej pozostań ze swoją starą kartą, tak naprawdę do DLSS i FMG tylko ci dojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Poczekaj conajmniej do premiery RTX 5000 super wtedy może zwykle RTX 5070 Ti trochę stanieją. Kartę masz porządną czekanie nie powinno być zbyt bolesne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur30 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Myślałem na tą wersją https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/palit-karta-graf-palit-rtx5070ti-gaminpros-16g.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=it_pla&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=22662403337&gbraid=0AAAAAD6k90GKSJ9aL-KqJG310NYAnn-JP&gclid=CjwKCAjwvuLDBhAOEiwAPtF0Vq7n56xi0AWnc5WBMZ9VG20oxSyXXoayrL_hdM0ROMIcdmEyIvSufhoCaAEQAvD_BwE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Lepiej nie tykaj, cewki to loteria w każdej karcie ale tu nadmiernie ludzie się skarżą o tym. Samo chłodzenie pozostawia dużo do życzenia... Co prawda nikt tego nie napisał ale serie 5xxx moim zdaniem wręcz trzeba podkręcać bo bardzo to lubią zyskujemy sporo do 15% co uderza już w najtańsze 5080. Swojego zotaka AMP czy bym polecił? Bazowo go kupiłem za 4100zł pierwszego kwietnia gdzie raczej nie cena a sama dostępność była największym problemem przekonała mnie jakość dawnych 1070 i solid wersja 4070ti oraz 5lat gwarancji można dlatego wentylatory mają łożyska które przy większej prędkości dają się we znaki. Kilka godzin zajęło mi ustawienie go opcjonalnie aby podczas np oglądania yt nie wzbudził wentylatorów a sam juz po OC i UV miał fajne temperatury i rpm. Zakres wentylatorów był idealny 1000-1200 co dawało ciszę i temperatury które nie przekraczały 75c. Jednak u mnie w kompie dmucha na nią 3x140mm (jednak to aż 750-800rpm bo głównie jednostka była zmyślą robiona aby była nie słyszalna w idle jak i w grach) a sama karta jest vertylanie ustawiona co poprawia jakość chłodzenia możliwe że sztuka w tradycyjnej obudowie podniesie temp. Trzeba jeszcze podczas testów brać pod uwagę, nie wiem czemu nikt tego nie uwzględnia, ale odpalając gierkę z MFG dlss i Rt/pt karta rozgrzewa się bardziej jaby cześć rdzenia odpowiedzialnego za te AI dodawała trochę od siebie. Do czego zmierzam gra w ktorej tego nie ma, a mimo wszystko karta daje z siebie 100% temp. są zauważalnie mniejsze... Polecił bym ci MSI V. SOC udało mi się kupić kilka sztuk 3950zł tutaj było troszkę lepiej bo do 1400rpm karta była nie słyszalna a temp. nie przekraczały 68c nawet po maxymalnym OC. Gigabyte gaming nie przypadła mi do gustu (może podświadomie nie lubię tej firmy), wentylatory były między moim zotakiem a MSI jednak wzbudzanie ich dawał ten charakterystyczny klik odpalania przekaźnika same temperatury jednak były w porządku cena miej więcej 4150zł cewki jednak dawały o siebie znać może ktoś inny miał inne doświadczenia.. Partia partii nigdy nie jest równa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur30 Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Temat do zamknięcia. Poczekam na dobrą ofertę 5070 ti. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...