Skocz do zawartości
ReX92

5070 Ti - który model wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, jak w temacie, próbuję wybrać model 5070Ti.

Przeglądam tylko te najtańsze okazy, które chodzą w promocjach, bo i tak naciągam budżet (miał być 9070XT, ale praktycznie zrównały się cenami).

Do wyboru mamy w zasadzie:

Palit GamingPro

Asus Prime OC

MSI Ventus 3X OC

Zależy mi najbardziej na jak największej kulturze pracy, OC i taktowań nie biorę pod uwagę. Który model jest najlepszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, asus będzie najlepszy z tych trzech modeli, palita sobie daruj, wiekszość ludzi narzeka na pality nawet na modele z lepszym chłodzeniem, ze są głośne itp. Chlodzenie w Ventusach ciut się poprawiło wzgledem rtx-ów 4000 ale wciąć to słaby model. Od siebie mogę ci polecić kartę od Inno3d https://www.x-kom.pl/p/1319111-karta-graficzna-nvidia-inno3d-geforce-rtx-5070-ti-x3-16gb-gddr7-dlss4.html . Jedna z tych tańszych ale chyba najlepsza. Warta uwagi.

Edytowane przez DaffyDuck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, DaffyDuck napisał(a):

Od siebie mogę ci polecić kartę od Inno3d https://www.x-kom.pl/p/1319111-karta-graficzna-nvidia-inno3d-geforce-rtx-5070-ti-x3-16gb-gddr7-dlss4.html . Jedna z tych tańszych ale chyba najlepsza. Warta uwagi.

Wątpliwe, ta karta ma jescze cieńszy radiator a tym nie nadrobi. Prime na biosie quiet będzie znacznie cichszy I niewiele cieplejszy 

imgonline-com-ua-twotoone-knTLXn328Xpb50.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dikson napisał(a):

Wątpliwe, ta karta ma jescze cieńszy radiator a tym nie nadrobi. Prime na biosie quiet będzie znacznie cichszy I niewiele cieplejszy 

imgonline-com-ua-twotoone-knTLXn328Xpb50.jpg

ja nie twierdzę ze ona jest lepsza od prime ale ze to najlepszy wybór z tych  najtańszych. Prime kosztuje chyba 4300 a inno3d 3800. Na pewno jest lepsza od ventusa i tego palita, do tego cieszy się dobrymi opiniami. Dlatego mowie ze jest warta uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całym szacunkiem, ale kolega chyba totalnie pomylił ceny. Wszystkie karty z opisu można dostać w cenie poniżej 3450zł wg Peppera (MSI ok 3350zł, Asus 3420zł w komputroniku przez apkę, Palit ok 3450zł). Inno3D jest paradoksalnie droższe. Ja zrobiłem swój research, ale mam poważne zastrzeżenia co do kultury pracy większości tanich kart, więc szukam najlepszej możliwej opcji pod tym względem. Zasadniczo wychodzi, że Asus jest najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, ReX92 napisał(a):

Z całym szacunkiem, ale kolega chyba totalnie pomylił ceny. Wszystkie karty z opisu można dostać w cenie poniżej 3450zł wg Peppera (MSI ok 3350zł, Asus 3420zł w komputroniku przez apkę, Palit ok 3450zł). Inno3D jest paradoksalnie droższe. Ja zrobiłem swój research, ale mam poważne zastrzeżenia co do kultury pracy większości tanich kart, więc szukam najlepszej możliwej opcji pod tym względem. Zasadniczo wychodzi, że Asus jest najlepszy.

Nie wiem , patrzyłem tylko przez Ceneo. Jeśli Asus jest w tej cenie to nawet nie ma się sensu zastanawiać tylko brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi