taylorek Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca Witam, przedstawię specyfikacje mojego pc, przydałby mu się upgrade aby pociągnąć 1440p AMD RYZEN 5 2600 sixcore 3400mhz Gainward RTX 2060 6gb Phoenix 16gb ram ddr4 (chyba 2666mhz nie pamietam) Gigabyte Aourus B450 ElITE (wersja v1) zasilacz 550w Chciałbym tu wrzucić jakąś karte za 2-3k, oczywiście 16g vram bo te 6 co mam teraz to tragedia, lecz nie wiem czy to w ogóle ma sens i co ewentualnie zmienić oprocz zasilacza, podejrzewam ze ram ale nie wiem co lepszego wejdzie na te płyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca Witam czy posiadasz już dyski SSD M.2 ? przed ewentualną a raczej konieczna wymiana CPU przeprowadź upgrade biosu F67g https://www.gigabyte.pl/products/page/mb/b450_aorus_eliterev_10/support#support-dl Ryzen 5 2600 to tak średnio opłacalny procesor do gamingu , przydał by sie w zależności o budżetu 1: Ryzen 5 3600 2: Ryzen 5 5600X 3: Ryzen 7 5700X3D i jakieś chłodzenie np. Chłodzenie CPU Arctic Freezer 36 CO (ACFRE00122A) Ryzeny lubią szybki ram czyli coś 3200MT/s lub 3600MT/s , co ciekawe wedle listy QVL Ryzen 5 3600 ma wsparcie dla 3600MT/s https://download.gigabyte.com/FileList/Memory/mb_memory_b450_4L4D_matisse.pdf a seria 5600/5700X3D ino 3200MT/s , trochę to dziwne https://download.gigabyte.com/FileList/Memory/mb_memory_b450_4L4D_vermeer.pdf w takim budżecie to karta graficzna z 16GB , to RTX 5060TI albo RX 9070 tylko jak tak sobie podsumujesz karta graficzna, procesor , zasilacz , pamięć ram, nowy dysk ? , to czy nie bardziej opłacało by sie sprzedać tego PC tak jak stoi i przejść od razu na AM5 , B650 i Ryzen Ryzen 7500f ( bez igpu) lub Ryzen 7600 ( z igpu) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca Witam Ta płyta posiada złącze Pci-Ex 3.0 ,więc za bardzo nie opłaca się modernizować tego peceta o takie karty za 3tys pln. Do tego warto zmienić procesor na mocniejszy min Ryzen 5600 lub mocniejszy. Podaj jaki masz zasilacz,marka i model,zobacz na naklejce lub daj fotkę. Jeśli masz odpowiednie środki,to rozważ modernizację do AM5. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taylorek Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca (edytowane) jak już konieczna jest wymiana procka to nie ma co, lepiej jak doloze i calego sie zlozy na am5, przynajmniej tak mi sie wydaje, z codziennego uzytku zauwazylem ze najbardziej niedomaga wlasnie karta z 6gb vram, ale tak tez myslalem ze platforma za stara na wsadzenie dobrej karty Edytowane 20 Lipca przez taylorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 14 godzin temu, taylorek napisał(a): zasilacz 550w Model? Jaką masz obudowę i dyski? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taylorek Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Opublikowano 27 Lipca (edytowane) silentum pc supremo 550w obudowa silentum pc regnum komp skladany jakies 7 lat temu XD ogolnie zasatnawialem sie tez czy np nie znalezc jakiejs uzywki rtx z serii 20 tylko z wieksza iloscia vramu, moze nawet 2080 nie wiem jak z dostepnoscia, nie mam wielkich wymagan bo rzadko gram Edytowane 27 Lipca przez taylorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...