Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No więc wczoraj zamówiłem w sklepie monitor aoc 24g4xe - od razu po podłączeniu zauważyłem martwe czarne piksele i planuję zwrot 14 dniowy

ktoś ma jakieś wskazówki co gdzie jak wypełnić i przede wszystkim jaka jest szansa na to że po zwrocie w tym samym sklepie kupując dostane ten sam monitor który zwróciłem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłaszasz to do sklepu czy to przez swoje konto czy to bezpośrednio, przeważnie sklepy mają swoje własne sposoby jak to załatwiają. Zazwyczaj wypełniasz wniosek, dostajesz karteczkę którą umieszczasz na paczkę i odbiór dostawy. Czasem jest przez nich wysłany do ciebie kurier lub sam wkładasz do Inpostu np. 
Nie dostaniesz tego samego monitora bo wypalony pixel jest nienaprawialny, wymienią na inny lub zwrot 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, axsin302 napisał(a):

Zgłaszasz to do sklepu czy to przez swoje konto czy to bezpośrednio, przeważnie sklepy mają swoje własne sposoby jak to załatwiają. Zazwyczaj wypełniasz wniosek, dostajesz karteczkę którą umieszczasz na paczkę i odbiór dostawy. Czasem jest przez nich wysłany do ciebie kurier lub sam wkładasz do Inpostu np. 
Nie dostaniesz tego samego monitora bo wypalony pixel jest nienaprawialny, wymienią na inny lub zwrot 

powinienem w zwrocie 14 dniowym pisać że to kwestia martwych pikseli czy po prostu bez podania przyczyny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrób zdjęcia całego monitora jak i tej plamki, zapakuj wszystkie części nawet porozrywane folie. Czasem są naklejki na monitorze je też musisz przykleić z powrotem. Oczywiście podaj przyczynę "wypalony piksel " określ miejsce gdzie się znajduje NP: prawy dół monitora i to wszystko. Jest to nie jako twoje zabezpieczenie że jak w transporcie się uszkodzi to nie bekniesz za to. W 14 dni zwrotu wliczają się soboty, niedziela i świata ale zgłoszenie i przyjęcie przez system sklepu zagwarantuje ci dalszą możliwość zwrócenie towaru. Gdyby stało się tak że sklep robi sobie jaja i wysyła kuriera do nas z dużym opóźnieniem a potem się tłumaczy że okres minął to też jest na to paragraf o nieuczciwość przedsiębiorcy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawiozłem do punktu,wypełniłem formularz i pokazałem co i jak (obsługa przy mnie wyjmowała i podłączała monitor) - poszedł zwrot i środkl przeszły od razu na zakup drugiego takiego samego,jutro ma przyjść do tego punktu żeby można było na miejscu sprawdzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi