OpelKorsek Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Opublikowano 24 Lipca No więc wczoraj zamówiłem w sklepie monitor aoc 24g4xe - od razu po podłączeniu zauważyłem martwe czarne piksele i planuję zwrot 14 dniowy ktoś ma jakieś wskazówki co gdzie jak wypełnić i przede wszystkim jaka jest szansa na to że po zwrocie w tym samym sklepie kupując dostane ten sam monitor który zwróciłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Opublikowano 24 Lipca Zgłaszasz to do sklepu czy to przez swoje konto czy to bezpośrednio, przeważnie sklepy mają swoje własne sposoby jak to załatwiają. Zazwyczaj wypełniasz wniosek, dostajesz karteczkę którą umieszczasz na paczkę i odbiór dostawy. Czasem jest przez nich wysłany do ciebie kurier lub sam wkładasz do Inpostu np. Nie dostaniesz tego samego monitora bo wypalony pixel jest nienaprawialny, wymienią na inny lub zwrot 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpelKorsek Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2 minuty temu, axsin302 napisał(a): Zgłaszasz to do sklepu czy to przez swoje konto czy to bezpośrednio, przeważnie sklepy mają swoje własne sposoby jak to załatwiają. Zazwyczaj wypełniasz wniosek, dostajesz karteczkę którą umieszczasz na paczkę i odbiór dostawy. Czasem jest przez nich wysłany do ciebie kurier lub sam wkładasz do Inpostu np. Nie dostaniesz tego samego monitora bo wypalony pixel jest nienaprawialny, wymienią na inny lub zwrot powinienem w zwrocie 14 dniowym pisać że to kwestia martwych pikseli czy po prostu bez podania przyczyny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Opublikowano 24 Lipca zrób zdjęcia całego monitora jak i tej plamki, zapakuj wszystkie części nawet porozrywane folie. Czasem są naklejki na monitorze je też musisz przykleić z powrotem. Oczywiście podaj przyczynę "wypalony piksel " określ miejsce gdzie się znajduje NP: prawy dół monitora i to wszystko. Jest to nie jako twoje zabezpieczenie że jak w transporcie się uszkodzi to nie bekniesz za to. W 14 dni zwrotu wliczają się soboty, niedziela i świata ale zgłoszenie i przyjęcie przez system sklepu zagwarantuje ci dalszą możliwość zwrócenie towaru. Gdyby stało się tak że sklep robi sobie jaja i wysyła kuriera do nas z dużym opóźnieniem a potem się tłumaczy że okres minął to też jest na to paragraf o nieuczciwość przedsiębiorcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpelKorsek Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Opublikowano 25 Lipca zawiozłem do punktu,wypełniłem formularz i pokazałem co i jak (obsługa przy mnie wyjmowała i podłączała monitor) - poszedł zwrot i środkl przeszły od razu na zakup drugiego takiego samego,jutro ma przyjść do tego punktu żeby można było na miejscu sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpelKorsek Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Opublikowano 28 Lipca mam już nowy w pełni sprawny monitor - temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...