mathew001 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Opublikowano 25 Lipca Hej, składam komputer i mam kabel 8-pin do zasilania procesora, ale od strony zasilacza ma on tylko 7 pinów (jedno miejsce jest puste). W zasilaczu z kolei port CPU/PCI-E ma 8 otworów. Czy to normalne, że kabel ma tylko 7 pinów z jednej strony? Czy mogę go bezpiecznie podłączyć do zasilacza i płyty głównej? Zasilacz Gigabyte GP-UD750GM Płyta Gigabyte B650 Gaming X AX V2 Grafika również z Gigabyte, rtx5070 W zestawie z zasilaczem były też 2 klasyczne kable 8pin ale ona poszły do zasilania GPU I czy to gniazdo 4-pin na płycie jest mi do czegoś potrzebne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Opublikowano 25 Lipca Wydaje mi się, że to normalne w niektórych psu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Lipca Zgłoś Opublikowano 25 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, mathew001 napisał(a): I czy to gniazdo 4-pin na płycie jest mi do czegoś potrzebne? Tak, zgodnie ze sztuką/dobrymi zasadami, to gniazdo też powinno dostać zasilanie (czyli powinieneś podłączyć dla CPU wszystkie 12pin). Zgodnie z recenzją: https://www.techpowerup.com/review/gigabyte-ud750gm-750-w/2.html to są tam dwa kable dla CPU i każdy z nich ma "4+4pin" (czyli razem do dyspozycji 16pin). Także bez problemu powinieneś obsadzić wszystkie 12pin na płycie głównej. Edytowane 25 Lipca przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano Niedziela o 08:34 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 08:34 Ten kabel który jest na zdjęciu,to czasem nie jest od podłączenia karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...