lolek83 Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Licza sie szybkie odpowiedzi :)) i sensowne Jutro jade na gielde kupic dysk ... co wybrac WD Caviar SE 80 GB WD800JB 8MB cache cenna ok 405 zl Jedna wada ma UDA 100 :(( lub Maxtor DiamondMax +9 80 GB (ATA/133, 8MB) cenna ok 390-405 zaleta ma UDA 133 ... CO wiec wybrac ?? ktory z nich bardziej wydajny/szybszy ogolnie lepszy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Ja mam Caviara i jestem zadowolony, dysk cichutki, i nie stwarza problemów, a 3 lata gwary to nie w kij dmuchał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 DM +9 są wolniejsze od +8, więc tu bym na Caviara stawiał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 lolek -wytłumacz mi dlaczego ata 100 to wada a ata 133 to zaleta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 lolek -wytłumacz mi dlaczego ata 100 to wada a ata 133 to zaleta DLATEGO ŻE PONIEWAŻ Bierz Maxtora, lepiej na tym wyjdziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Posłuchaj mądrej rady i weż caviara chociażby z dwóch powodów: jest b.szybki i ma długą gwarancję.A co do tego żeby był cichy to mam pewne wątpliwości bo sam takiego mam i słysze go raczej a czasem lubi sobie mocniej skrobnąć po talerzu więc z tym sie akurat nie bardzo zgadzam a przetestowałem ich wiele bo na codzień montuje kompy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 lolek -wytłumacz mi dlaczego ata 100 to wada a ata 133 to zaleta DLATEGO ŻE PONIEWAŻ Bierz Maxtora, lepiej na tym wyjdziesz dlatego ze poniewaz to caviar bez dwóch zdan!! :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 caviar - cichy i wydajny. jest cichszy niz maxtor diamond max 60+, ktorego mialem wczesniej, jest tez od tego maxtoa duzo szybszy. a ronznicy miedzy ata 133 a ata 100 nie zobaczysz golym okiem ani nawet benchmarkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 nie wypowiadam się na temat nowych caviarów ale mój jest głośny, wyje, skrobie przy zapisie/odczycie i jeszcze potrafi się zam wyłączyć (awaria gniazda zasilania w dysku - na razie naprawione). jednak teraz bym brałmaxtora ale diamond max 8 bo szybszy lub barkę 7200.7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...