snooki Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 ...tak sie zastanawiam jak chciałbym zamówic sobie Cyfre + nie na jeden TV tylko na 3 tzn w 3 pokojach żeby szła instalacja ....to czy trzeba płacić 3x abonament ???? czy poprostu jest jeden abonament i + 3x kaucja za wypozyczenie dekodera ??? ....bo z lekka nie ma sensu kupowania na giełdzie 2 dekoderów bo to wyjdzie ponad 1000 zeta !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 1 tuner - 1 tv. Oczywiscie mozna wyprowadzic to na 3 tv ale wszedzie bedzie ten sam program. Co do kupna tunera na gieldzie to jest to nielegalne. Dekodera c+ nie mozna kupic. Sprzedawane na gieldach sa wyludzone/kradzione. Więcej informacji znajdziesz na forum sdtv http://sat-digital-tv.isp.net.pl/cgi-bin/Ultimate.cgi?action=intro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Cytat 1 tuner - 1 tv. Oczywiscie mozna wyprowadzic to na 3 tv ale wszedzie bedzie ten sam program. Co do kupna tunera na gieldzie to jest to nielegalne. Dekodera c+ nie mozna kupic. Sprzedawane na gieldach sa wyludzone/kradzione. Więcej informacji znajdziesz na forum sdtv http://sat-digital-tv.isp.net.pl/cgi-bin/Ultimate.cgi?action=intro wiem że do jednego TV jest jeden tuner....ale chodzi mi o to czy Cyfra + daje np 3 dekodery w cenie jednego abonamentu .....bo jak kotoś by wzioł ten najdroższy za ponad 100 to chyba nie płacił by ponad 300 miesiecznie !!!!...:-))) bo doczytałem sie na stronie Cyfry + że jest jeszcze jak by opłata za wypożyczenie dekodera ....to czy mozna podpisać umowe na jeden abonament z zaznaczeniem że ma byc podłaczony do 3 TV czyli w każdym pokoju 1 dekoder......a teraz moje pytanie berzmi czy jak biore 3 dekodery z Cyfry + to płace 3x abonament + 3x opłata za wypozyczenie, czy 1x abonament + 3x opłata za wypożyczenie ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 ...a co do tunerów to nie chodzi mi o orginalne z Cyfry "kradzion" tylko zwykły tuner taki co by miał gdzie wsadzić karte w niego .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zadzwoń do najbliższego oddziału cyfry, albo pod infolinię i zapytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Cytat Zadzwoń do najbliższego oddziału cyfry, albo pod infolinię i zapytaj ....no w sumie myslałem że może ktos z forumowiczów ma podobna sytuacje .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Ja tak mialem z kablowka - kazdy nowy odbiornik rowna sie kolejny abonament. Kupilem rozdwajacz i po problemie :P Ale kabel to jednak "nieco" inaczej dziala niz platformy cyfrowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Jesli chcesz ogladac na 3 tv niezaleznie to musisz placic 3 abonamenty. A tuner kupiony w sklepie ma nieporownywalnie wieksze mozliwosci niz mydelniczki z c+ ale cena wynajmi od c+ jest zdecydowanie korzystniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Cytat Jesli chcesz ogladac na 3 tv niezaleznie to musisz placic 3 abonamenty. A tuner kupiony w sklepie ma nieporownywalnie wieksze mozliwosci niz mydelniczki z c+ ale cena wynajmi od c+ jest zdecydowanie korzystniejsza. ...czyli nie da sie podpisać umowy na konkretny abonament z zaznaczeniem że wypozycza sie od nich 3 dekodery razem by było za wypozycznie coś ponad 30 zeta no i plus najtańszy abonament to razem tak ponad 80 zeta .... (no ale z drugiej strony jak tos by zamówił u nich ten najdroższy abonament cos ponad 100 zeta + koszty wynajmu dekoderów i chciał by go póścić na 3 TV to by musiał bulic miesięcznie coś koło 400 zeta !!!! 8O ....jak nie to kiszka ..... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Cytat A tuner kupiony w sklepie ma nieporownywalnie wieksze mozliwosci niz mydelniczki z c+ (...)Nie przesadzaj, mydelnicę też można ładnie podtuningować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 I hula pozniej jak zloto. Proponuje zakuppic 3 karty i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> mydelnice (tylko cos 14,15,1630) i dokupic na gieldzie 2 philipsy 6010 bylej wizji. I placic 3 abonamenty 8O A na gieldach sa nie tylko tunery cyfry bo mozna je kupuc w calej europie(pioneer 1430 we francji byl w carrefourze) a jesli wyludzenie to zaplacenie za niego 1000 zl(wekselek syfry) to dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 lechoo - nie wolno ingerowac w mydlo :wink: Oczywiscie ze mozna edukacyjnie pobawic sie tunerami bedac swiadomym ryzyka 8) roth - nie sadze ze w jakimkolwiek kraju mediasaty byly sprzedawane osobno. Nawet jesli to 99.99 % na gieldach pochodzi od naszego operatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Tez sie dziwilem na poczatku. Ale 1430 w zaporowej cenie 300 euro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Ja tam nic nie ryzykuję ;) A mój 1530 nigdy mnie nie zawiódł, IMHO najlepszy pionek pod słońcem :D Kiedyś widziałem w necie rozwiązanie polegające na podłączeniu jednej karty do kilku tunerów, ale chyba było to pod crypto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Cytat 1 tuner - 1 tv. Oczywiscie mozna wyprowadzic to na 3 tv ale wszedzie bedzie ten sam program. Co do kupna tunera na gieldzie to jest to nielegalne. Dekodera c+ nie mozna kupic. Sprzedawane na gieldach sa wyludzone/kradzione. Więcej informacji znajdziesz na forum sdtv http://sat-digital-tv.isp.net.pl/cgi-bin/Ultimate.cgi?action=intro Jak nie masz pojęcia o czym mówisz, to lepiej zamilcz. Dekoder możesz kupić jakikolwiek, a potem dokupić same karty. Nawet abonament jest wtedy o 10zł niższy. Cyfra+ same karty sprzedaje już chyba od roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Cytat Cytat 1 tuner - 1 tv. Oczywiscie mozna wyprowadzic to na 3 tv ale wszedzie bedzie ten sam program. Co do kupna tunera na gieldzie to jest to nielegalne. Dekodera c+ nie mozna kupic. Sprzedawane na gieldach sa wyludzone/kradzione. Więcej informacji znajdziesz na forum sdtv http://sat-digital-tv.isp.net.pl/cgi-bin/Ultimate.cgi?action=intro wiem że do jednego TV jest jeden tuner....ale chodzi mi o to czy Cyfra + daje np 3 dekodery w cenie jednego abonamentu .....bo jak kotoś by wzioł ten najdroższy za ponad 100 to chyba nie płacił by ponad 300 miesiecznie !!!!...:-))) bo doczytałem sie na stronie Cyfry + że jest jeszcze jak by opłata za wypożyczenie dekodera ....to czy mozna podpisać umowe na jeden abonament z zaznaczeniem że ma byc podłaczony do 3 TV czyli w każdym pokoju 1 dekoder......a teraz moje pytanie berzmi czy jak biore 3 dekodery z Cyfry + to płace 3x abonament + 3x opłata za wypozyczenie, czy 1x abonament + 3x opłata za wypożyczenie ?????? Możesz kupić dekoder jakikolwiek, np. Philipsa 6010 i to całkiem legalnie, bo wielu użytkowników wykupiło go na własność. Potem wykupujesz jedną kartę z abonamentem, programator Phoenix i dzielisz sygnał na pozostałe 2 dekodery. Nie ma przecież sensu, byś płacił 3 abonamenty, a inaczej nie da się tego zrobić. Normalnie abonamenty płacisz oczywiście 3, bo przecież bierzesz 3 umowy, 3 dekodery i 3 karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 jak masz TELEFON to zadzwoń na INFORMACJE i się dopytuj ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Cytat Cytat Cytat 1 tuner - 1 tv. Oczywiscie mozna wyprowadzic to na 3 tv ale wszedzie bedzie ten sam program. Co do kupna tunera na gieldzie to jest to nielegalne. Dekodera c+ nie mozna kupic. Sprzedawane na gieldach sa wyludzone/kradzione. Więcej informacji znajdziesz na forum sdtv http://sat-digital-tv.isp.net.pl/cgi-bin/Ultimate.cgi?action=intro wiem że do jednego TV jest jeden tuner....ale chodzi mi o to czy Cyfra + daje np 3 dekodery w cenie jednego abonamentu .....bo jak kotoś by wzioł ten najdroższy za ponad 100 to chyba nie płacił by ponad 300 miesiecznie !!!!...:-))) bo doczytałem sie na stronie Cyfry + że jest jeszcze jak by opłata za wypożyczenie dekodera ....to czy mozna podpisać umowe na jeden abonament z zaznaczeniem że ma byc podłaczony do 3 TV czyli w każdym pokoju 1 dekoder......a teraz moje pytanie berzmi czy jak biore 3 dekodery z Cyfry + to płace 3x abonament + 3x opłata za wypozyczenie, czy 1x abonament + 3x opłata za wypożyczenie ?????? Możesz kupić dekoder jakikolwiek, np. Philipsa 6010 i to całkiem legalnie, bo wielu użytkowników wykupiło go na własność. Potem wykupujesz jedną kartę z abonamentem, programator Phoenix i dzielisz sygnał na pozostałe 2 dekodery. Nie ma przecież sensu, byś płacił 3 abonamenty, a inaczej nie da się tego zrobić. Normalnie abonamenty płacisz oczywiście 3, bo przecież bierzesz 3 umowy, 3 dekodery i 3 karty. ...a ile taki dekoder moze mniejwięcej kosztować ...oczywiście z tych tańszych :) ...a to że legalnie mozna kupic to wiem .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Mareczek wypraszam sobie takie teksty. Wydaje mi sie ze wiem o czym pisze w przeciwienstwie do ciebie "dekoder" ... Mozna kupic od c+ aktualnie na wlasnosc "cyfrowy odbiornik" thomson dsr 436. Taniej o 10zloty jest za brak oplaty dzierzawy tunera. Jesli ktos chce tylko ogladac c+ imho nie ma zadnego sensu zakup tunera CI i astona. Wroci sie to za 5 lat? 10? pamietac nalezy tez ze dostep do serwisow interaktywnych zapewnia tylko mediasat. A co do 6010 to za owszem legalne od bylych abonentow wizji ale te tunery hmm nie sadze ze ktokolwiek zmusi sie do uzywania tego sprzetu. Cena rynkowa to tez okolo 200zloty wiec... 20 miesiecy dzierzawy nowego pewnego tunera od c+. Mareczek - nielegalne jest ogladanie telewizji bez abonamentu. To jest zwykle zlodziejstwo, wiec proponowanie publicznie na forum uzycia Phoenixa jest zadziwiajace 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 ...panowie :) prawo jest po to żeby je łamać .. :lol: ...a oglądanie tV bez płacenia abonametu to nic innego jak "mocne" naginanie prawa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Cytat Mareczek - nielegalne jest ogladanie telewizji bez abonamentu. To jest zwykle zlodziejstwo, wiec proponowanie publicznie na forum uzycia Phoenixa jest zadziwiajace 8O ...założe się że oglądasz czasem filmy w Divx-ie albo jakiś mp3 ściągasz .....to też jest niby "zwykłe złodziejstwo " 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Cytat Mareczek wypraszam sobie takie teksty. Wydaje mi sie ze wiem o czym pisze w przeciwienstwie do ciebie "dekoder" ... Mozna kupic od c+ aktualnie na wlasnosc "cyfrowy odbiornik" thomson dsr 436. Taniej o 10zloty jest za brak oplaty dzierzawy tunera. Jesli ktos chce tylko ogladac c+ imho nie ma zadnego sensu zakup tunera CI i astona. Wroci sie to za 5 lat? 10? pamietac nalezy tez ze dostep do serwisow interaktywnych zapewnia tylko mediasat. A co do 6010 to za owszem legalne od bylych abonentow wizji ale te tunery hmm nie sadze ze ktokolwiek zmusi sie do uzywania tego sprzetu. Cena rynkowa to tez okolo 200zloty wiec... 20 miesiecy dzierzawy nowego pewnego tunera od c+. Mareczek - nielegalne jest ogladanie telewizji bez abonamentu. To jest zwykle zlodziejstwo, wiec proponowanie publicznie na forum uzycia Phoenixa jest zadziwiajace 8O Ja nie mówię o sprzęcie oferowanym przez cyfrę, tylko o dekoderach jakie normalnie można dostać na rynku. A takie odbiorniki z CI można kupić w naszych sklepach po 700zł, a na niemieckich aukcjach Humaxy są po 800-1000zł. A nie ma takiej osoby, która kupuje dekoder, by wyłącznie oglądać Cyfrę. Bardzo często ogląda się niemieckie kanały muzyczne, sportowe, czy informacyjne. Twoja wiedza o dekoderach, też jest jakby tu powiedzieć, nie mająca związku z rzeczywistością, bo 6010 jest bardzo dobrym tunerem, o znacznie większych możliwościach niż sprzęt rozdawany przez Cyfrę. Ma 4MB pamięci na oprogramowanie, sprzęt Cyfry ledwie 2MB, problem w tym, że nie ma jeszcze odpowiedniego oprogramowania, choć np. z rozkodowaniem ABSAT'u radzi sobie doskonale (a do nowszego modelu tej firmy jest nawet oprogramowanie 6in1). Zresztą nowym użytkownikowm C+ daje właśnie wspomniane Philipsy, których ma dość sporo. Ze zrozumieniem tekstu czytanego jak widać też u Ciebie krucho, bo ja zakup Phoenixa radziłem by rozdzielić sygnał na 3 telewizory z oryginalnej karty w jednym domu, a nie by oglądac przy jego pomocy telewizję bez abonamentu. Skoro C+ nie umożliwia rozdziału sygnału w obrębie jednego mieszkania, to jej strata. Przecież nikt normalny nie będzie płacił 3 abonamentów, by w jednym mieszkaniu móc sobie poogladać TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...