Kczychoo Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Hej! To juz 3 forum na ktorym probuje pomocy...mam nadzieje ze sie tutaj sie uda... Mam tuner tv AverTV Go Series i pod xp mam z nim maly problem... Wszystko znajduje - nowy sprzet, instaluje sterowniki, oprogramowanie dalej kanaly wszyszukuje - wszystko bez klopotu... Problem pojawia sie gdy chce cos obejrzec: ekran jest czarny - jest dzwiek a nie ma obrazu Czy ktos wie jak sobie z tym poradzic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 na jakim to jest chipie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kczychoo Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 bt848 albo bt878 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Probowales najnowszych strow ? Poprawek servicepack i uaktualnien ? Probowales trybu kompatybilnosci z innymi systemami ? Sterowniki typu 4in1 i inne pier.doły ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu2 Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 mam tuner pixelview na tym chipsecie podczas instalacji jak wybierasz kodowanie obrazu to jest tam chyba PAL trzeba to zmienic na POLAND a ustawienia audio to na LINE IN i kabelkiem spiac z karta muzyczna powinno pomoc krzychu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kczychoo Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 z tymi najnwowszymi packami to nic nie wiem - nawet nie wiem skad je ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> - najnowsze stery sciagnalem ze strony producenta to przy instalacji nic nie znajdu. Na 98 chodzi bez zarzutu... jakies dwa 3 miesciace temu zanim mi sie tyuner nie spalil nie mialem zadnych problemmow pod xp...nie wiem co sie teraz dzieje.... co do zmiany trybu kodowania - probowalem i nic a ustawienia audio to na LINE IN i kabelkiem spiac z karta muzyczna powinno pomoc to nie wiem o co chodzi - dzwiek dziala przeciez bez zarzutu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu2 Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 to nie wiem o co chodzi - dzwiek dziala przeciez bez zarzutu nie no ok zapedzilem sie ja mialem problemy z tunerem z video i z audio pod XP i to co opisalem pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 z tymi najnwowszymi packami to nic nie wiem - nawet nie wiem skad je ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> - najnowsze stery sciagnalem ze strony producenta to przy instalacji nic nie znajdu. Na 98 chodzi bez zarzutu... jakies dwa 3 miesciace temu zanim mi sie tyuner nie spalil nie mialem zadnych problemmow pod xp...nie wiem co sie teraz dzieje....chyba sam sobie odpowiedziales na pytanie... btw. co to znaczy ze sie spalil? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kczychoo Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 spalilem glowice ale dostalem nowy tuner ze sklepu tylko ze czekalem troche...tuner jest sprawny pod 98 wiec napewno wszystko w nim dziala...tylko dlaczego nie pod xp?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Wydaje mi się ze soft jest spartolony, często oprogramowanie dołączne do tunerów to jakaś pomyłka Proponuje Borga :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kczychoo Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 zanim spalilem glowice soft od producenta byl ok. Co do borga to pod xp nie bardzo chodzil - teraz mi ktos polecil jako rozwiazanie - zainstalowalem i komp sie wysypal - blad krytyczny - wiec to rozwiazanie odpada :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 najlepiej zrob reinstal windy, a jak nie pomoze to do serwisu, niech oni sie martwia mialem podobna jazde ze swoja karte, soft byl lipny, oddalem do serwisu, koles poszukal i wypalil plytke, szybko i sprawnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Mam podobny problem moja karta to MachTV na BT878 zna ktos jakies sterowniki pod XP dzialajace z ta karta, znalazlem uniwersalne sterowniki "WDM Video Capture for Bt8xx v5.3.6.1" ale jak uruchamiam program do ogladania to sie sytem zawiesza. Jaki polecacie program do ogladania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kczychoo Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 najlepiej zrob reinstal windy, a jak nie pomoze to do serwisu, niech oni sie martwiaco do wina to instalowalem juz 3 razy....co do serwisu to pewnie skasuje conajmniej 50 zl :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 najlepiej zrob reinstal windy, a jak nie pomoze to do serwisu, niech oni sie martwiaco do wina to instalowalem juz 3 razy....co do serwisu to pewnie skasuje conajmniej 50 zl :cry: dlaczego? przeciez powinni zapewnic ci sprawne dzialanie karty na kazdym systemie jaki deklaruje producent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kczychoo Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 ok - sprobuje - ale to dopiero we wtorek - a cos do tego czasu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 MoreTV Pod w2k działa z tunerami na BT8x8, nie wiem jak pod winXP. Jest w necie sporo programów do obsługi tunerów TV, któryś zadziała poprawnie. A który, to ja bez identycznej karty nie jestem w stanie sprawdzić :( Pozdr AT Dopisek: Czasem nadmiar kodeków powoduje problemy z wyświetlaniem obrazu przez tuner TV w w2k i winXP. Teoretycznie to nie ma nic do rzeczy, a jednak. Z tego co pamiętam "podpadający" jest Nimo pack, ale mogę się mylić - dawno z tym walczyłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 MoreTV działa bez problemu w XP, ja korzystam głównie z niego. Obsłuzy kazdą karte na bt8xx po recznej konfiguracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dekrek Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Ja polecę JTV jak dla mnie jest lepszy od More tv. Poprostu zainstaluj kartę narmalnie w systemie, nie używaj wogóle softu oryginalnego tylko JTV i jest spoko ! Tez miałem ten problem ale już go rozwiązałem ( karty tv są strasznie kapryśne co do przerwań IRQ a tych zawsze jest za mało). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kczychoo Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 ale to nie jest przeciez kwestia oprogramowania bo pod 98 chodzi a pod xp sprawdzalem jeszcze w windvr....wiec co pozostaje??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 ale to nie jest przeciez kwestia oprogramowania bo pod 98 chodzi a pod xp sprawdzalem jeszcze w windvr....wiec co pozostaje???To jest kwestia sterowników/oprogramowania. Nie Ty jeden miałeś taki problem pod XP - zasze pomaga (w końcu) jakaś wersja sterowników i/lub zmiana softu. A swoją drogą czy aby ten tuner nie chodzi na wspólnym przerwaniu z grafiką/siecówką?? WinXP innaczej zarządza przerwaniami, to co działało w win98 nie musi chodzić pod XP (i na odwrót). Niekompatybilność sprzętu (sterowników) z winXP to też może być przyczyna - i często jest! No chyba że masz uszkodzony BT8x8, ale to raczej nie te objawy - zresztą podobno sprawdzałeś pod w98. Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kczychoo Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 w tej chwili mam dwa systemy 98 i xp - na jednym chodzi ok na drugi tez z wyjatkiem tego czarnego ekranu... to chyba nie kwestia przerwan bo nie mam zadnych konlifktow w windowsie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dekrek Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Windows XP też u mnie nie pokazuje żadnych konfliktów a oryginalny soft jak zapuszczę to też mam tylko głos i czarny obraz - spróbuj JTV. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kczychoo Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 skad to sciagac?? rzuc jakiego linka zebym mial pewnosc ze sciaganlem to co trzeba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...