Hanu Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Czy one tak naprawdę coś dają?I jak to się ma do uszkodzenia proca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 lepsze odprowadzanie ciepla z proca ,i posiadajac te plytke nie ukruszysz rdzenia procka (to najwazniejsze) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Nic nie daje przy odprowadzaniu ciepla z procesora ale to z ukruszeniem to sie zgodze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Nic nie daje przy odprowadzaniu ciepla z procesora ale to z ukruszeniem to sie zgodze. No a ja sie z tym nie zgodze, bo jesli posmarowac shima zwykla pasta silikonowa to przy odprowadzaniu ciepla daje dosc sporo - u mnie okolo 5C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Shimm jest dobry, ale jak zle zalorzysz to mozesz proca zjarac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Nic nie daje przy odprowadzaniu ciepla z procesora ale to z ukruszeniem to sie zgodze. No a ja sie z tym nie zgodze, bo jesli posmarowac shima zwykla pasta silikonowa to przy odprowadzaniu ciepla daje dosc sporo - u mnie okolo 5Cz ktorej stronki go smarowales , z obu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 A po co go smarowac??? Przeciez jedynym elementem grzejacym sie w procesorze to rdzen! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Po to go trzeba smarować, żeby sie ładnie z radiatorem stykał-nie wiem czy to tak na 100% bo mam INTELA 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 smarowanie copper shima?????,hmmm....., co to za pomysl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Ja tam nie smaruje i wszystko mi chodzi OK !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 hmm mnie sie ten pomysł nawet podoba posmarować cooper shmita hehe niezłe ciekawe co bedzie jak taki CShimm dostanie ArcticSilverem hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 A po co go smarowac??? Przeciez jedynym elementem grzejacym sie w procesorze to rdzen! Czasem nie należy słuchać specjalistów. Jeżeli chcesz sie przekonać sam, to posmaruj przetestuj i daj znać jaki wynik. W kuchence gazowej grzeje tylko spalany gaz, ale wodę jednak mozna zagotować. PS. Łatwo wymyślać innym ad lamerów itd, trudniej czasem pomóc komuś znależć wyjście z trudnej sytuacji. Polegaj tez na swoich szarych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 A ja myślałem że smaruje się rdzeń... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 ja posmarowalem shima kiedys na proobe i temp nizsza o 2-3* , ale zezygnowalem, bo sie cus slizgalo :P bez pasty shim tesh daje kilka stopni, ktos sie pytal ktoora strone smarowac, oczywiscie ta, ktoora styka sie z radiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 co do spadków temperatury ze shimem czy bez to każdy ma inne zdanie takich postów odnośnie coppera było na forum już troche i w sumie w jednym wszyscy byli zgodni. Copper zabezpiecza rdzeń przed ukruszeniem, a co do temperatury to jak się komu przyśniło :wink: jadnym spadała nawet o 5 stopni a innym nie. Ja nie zauważyłem po założeniu Coppera jakiś spadków temperatury na moim procu przed miałem w spoczynku 39-40 8) i po założeniu tyle samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Pierwszy raz slysze ze shimma sie smaruje 8O Ja wogule sadze ze shim to strata pieniedzy. Z temperatura ci nic nie pomoze a jak potrzebuje cos zeby nie ukruszyc procesora to lepiej kup sobie klocki Lego i je sobie skladaj. A co do smaru to ja uzywam Atctic Silver III. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Ta u mnie Gdansku w pewnym sklepie napisali, ze nie beda przyjmowac zadnych prockow do reklamacji z jakimkolwiek uszkodzeniem rdzenia procka ;]]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Z temperatura ci nic nie pomoze a jak potrzebuje cos zeby nie ukruszyc procesora to lepiej kup sobie klocki Lego i je sobie skladaj. Idz buraku do domu ! klocki sobie sam kup ! pacanie ! Przyszedl taki koles walnol swoj konfig tak zeby kazdy widzial, obraza i mysli ze jest mistrzem swiata ! [gluteus maximus] a nie mistrz ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Z temperatura ci nic nie pomoze a jak potrzebuje cos zeby nie ukruszyc procesora to lepiej kup sobie klocki Lego i je sobie skladaj. Idz buraku do domu ! klocki sobie sam kup ! pacanie ! Przyszedl taki koles walnol swoj konfig tak zeby kazdy widzial, obraza i mysli ze jest mistrzem swiata ! [gluteus maximus] a nie mistrz ! Popieram...burak jeb***!!!!!! Weź idź z tąd. Myślisz, ze jak jestes z Usa to mozesz tu skakac?? Jak sie nie znasz to zamknij ryj i wypie*** na jakas strone bambusow!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 i jeszcze szpani bo ma 2 kompy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 on sie nadaje na gieldzie w wawie wciskac sprzet burakom wiekszym od niego hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Panowie, spokojnie, spokojnie. Troszke wyrozumialosci dla lamy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Pierwszy raz slysze ze shimma sie smaruje 8O Ja wogule sadze ze shim to strata pieniedzy. Z temperatura ci nic nie pomoze a jak potrzebuje cos zeby nie ukruszyc procesora to lepiej kup sobie klocki Lego i je sobie skladaj. A co do smaru to ja uzywam Atctic Silver III. widzisz ja jak coś robie to robie to na luzaka, ty pewnie przed rozkręceniem kompa odkurzasz pokój. To że jakimś cudem udało ci sie załorzyć ten twój radiatorek i nic nie spieprzyć, nie znaczy że sim jest nieprzydatny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 [ ty pewnie przed rozkręceniem kompa odkurzasz pokój. . Buhaha zaplulem monitor ze smiechu ! Btw dajcie juz kolesiowi spokuj :P ! taki sie urodzil i tego nie zmienimy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Widze ze tutaj nie ma poczucia humoru. Tekst o kolckach Lego byl zartem i jak kogas to obrazilo to bardzo przepraszam. Ale moim zdaniem jak ktos potrzebuje oslonke na procesor zeby go nie uszkodzic przy zakladanie lub sciaganiu HEATSINK'u to nie powinien tego robic. A to ze mieszkam w USA lub to ze podalem w podpise jakiem mam komputery to nie powinno robic mnie zla osoba. Czy bylbym lepszy jak bym napisal ze mam Pentium 200Mhz? Ja zajmoje sie komputerami juz prawie 13 lat i pisze dal wielu stron internetowych oraz biore udzial w wielu FORUM'ach na temat HARDWARE i SOFTWARE. Ale jeszcze nigdy nie spotkalem zeby ludzie mnie wyzywali od LAMY, [gluteus maximus], BURAK JEB*** i inne. Bardzo pszykro mi ze tak zostalem powitany. Pozdrowienia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Ojej wiesz wzruszylem sie ! ale nie zmienia to faktu ze zart byl kiszny ! jest wielu ludzi ktorym zdaza sie upierniczyc procka i dobze by bylo zeby ich zachecac do zakupu tego badziewia ! a nie poztem biedni placza ze ukruszyli proca i nie chca mu tego w serwisie uwzglednic ! A z twojego komentaza wynikalo ze taki ktos jest gorszy od innych ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Libero, To nie chodzi ze ktos jest gorszy od innego....ty napewno wszystkiego nie wiesze lub wszystkiego nie umiesz i to cie nie robiy gorszym. Tutaj chodzi o shim i czy jest porzyteczny. Ja sadze ze shim to jest kawal zlomu i tyle!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Libero, To nie chodzi ze ktos jest gorszy od innego....ty napewno wszystkiego nie wiesze lub wszystkiego nie umiesz i to cie nie robiy gorszym. Tutaj chodzi o shim i czy jest porzyteczny. Ja sadze ze shim to jest kawal zlomu i tyle!!! A ja uwazam ze nieORT: ORT: ORT: kturym napewno by sie przydal ! nie bylo by placzu i krzyku ze procek ukruszony bo koles nie umie wiatraka zalozyc ! moze u ciebie takie przypadki sie niezdazaja ale unas tak ! i trzeba takie shimy propagowac mniej doswiadczonym userom ! dla mnie taki shim osobiscie mogl by nie istniec ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 No wreszcie sie moge z toba zgodzic :lol: Tylko ze takie SHIM'y sa moim zdaniem zadrogie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 No wreszcie sie moge z toba zgodzic :lol: Tylko ze takie SHIM'y sa moim zdaniem zadrogie. Czy ja wiem czy takie drogie oczywiscie ta kase mozna wydac zawsze lepiej ale 18 zl to nie majatek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...