szary_wolf Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia Witam Mam net w kablówce ale nie światłowód tylko poprzez kabel koncentryczny ale wyciągam pełne 850 mbit tak jak mam w umowie ale oczywiście po kablu bo przez wifi jest mniej. Ruter jaki mam od dostawcy netu obsługuje wifi ac a ja chciałbym mieć ax . Więc jaki ruter byście polecili mi do 350 zł z obsługą wifi w standardzie ax, z 1000 mbit owe porty LAN, i oczywiście xDSL ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silwerek Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia Z tego co rozumiem to chcesz zamienić router od dostawcy na swój, tak? Zobacz najpierw czy masz taką możliwość, bo niektórzy dostawcy na to nie pozwalają. Jak nie pozwalają, to możesz na routerze dostawcy wyłączyć wifi i do niego podpiąć kablem swój nowy router (który wtedy nie będzie musiał mieć xDSL) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDM Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia Witam Ostatnio był fajny test: https://www.purepc.pl/router-tp-link-archer-be230-test-opinia-recenzja-specyfikacja-cena?page=0,9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia Witam Zerknij na model od Asusa Tuf 3000ax, port wan 2,5Gbit, 4 porty 1Gbit lan. https://www.amazon.pl/s?k=asus+tuf+3000+v2&crid=3PQYEBMZQJNJ0&sprefix=tuf+3000%2Caps%2C99&ref=nb_sb_ss_mvt-t11-ranker_1_8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia Sory że nie odpisałem od razu ale miałem przeboje z kontem icloud ale nie ważne. Więc mam modem/ruter od dostawcy na którym wyłączyłem wifi i podłączyłem wczoraj ruter Fritz kupiony za grosze od kumpla i ten Fritz ma wszystko co potrzebuje czyli standard wifi ax, 1 gigabitowe lan i xDSL. I jest to fajny ruter bo na macu wyciągam w test speedtest jakieś 650 mbit (tak! przez wifi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia Taką mam prędkość z tego Fritz przez wifi: https://www.speedtest.pl/wynik/449944625 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia On 8/7/2025 at 9:47 AM, silwerek said: Zobacz najpierw czy masz taką możliwość, bo niektórzy dostawcy na to nie pozwalają Zobacz czy w routerze od dostawcy jest opcja jak tryb modem. Niektóre routery (wiem, że routery UPC miały) właśnie mają taką opcję, niektóre (właśnie UPC) potrzebują aby wyłączyć IPv6 u dostawcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia Ruter od dostawcy nie ma takiej opcji i nie musi mieć bo po podłączeniu fritza wszystko działa jak powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia Ja jestem w zwykłej osiedlowej kablówce a nie w UPC. Wszystko działa na protokole IPv4. Nie musiałem nic w ruterze dostawcy wyłączać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakk87 Opublikowano Czwartek o 06:18 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 06:18 (edytowane) Kup Cudy wr3000s/h (AX) albo wr3600H (BE), zaoszczędzone pieniądze spożytkujesz inaczej. W dniu 7.08.2025 o 12:00, KDM napisał(a): Witam Ostatnio był fajny test: https://www.purepc.pl/router-tp-link-archer-be230-test-opinia-recenzja-specyfikacja-cena?page=0,9 test może i fajny ale urządzenie przeciętne i przede wszystkim za drogie. TPLink odlatuje z cenami i goni asusa. To nie są już tanie urządzenia dlatego tania linia to Mercusys. Edytowane Czwartek o 06:21 przez zakk87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano Czwartek o 06:33 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 06:33 Ax4200 idzie wyrwać używkę, wgrywasz OpenWRT i więcej nie trza pisać 🙂. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano Czwartek o 07:11 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:11 Dzięki wszystkim za rady ale już jak napisałem mam tego fritza i jestem zadowolony. Net jest stabilny i szybki, nic więcej nie potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...