kobyszcze Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 czołem, proszę o doradzenie w wyborze głosników 2.1 (k. domowe mam osobno), od słuchawek zapacają mi się uszy :lol: zależy mi na dobrej jakości dźwięku pokój 3x3 karta hercules fortissimo 7.1 myślałem o 1.http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5780 2.http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6923 na http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5820 mnie nie stać waitin' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniu Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 tylko creative,miałem samsungi 2.1 i jest po prostu przepaść między czymkolwiek a creativem w tej klasie ,także tylko creative Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Ja bym radził kupic jakieś z CREATIVA ... są bardzo dobre i wydajne.U mnie w Media Markt (zabrze) są w okolicach do hm..... 120 zł lub za 249 zł 4.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Ja bym radził kupic jakieś z CREATIVA ... są bardzo dobre i wydajne.U mnie w Media Markt (zabrze) są w okolicach do hm..... 120 zł lub za 249 zł 4.1ok. pytanie, czy 4.1 nadają się do słuchania muzyki ??? - ja na kinie domowym nie odtwarzam muzy bo dźwięk nienaturalny co do creativa to kto im robi głosniki ??? mam nadzieję,że lepsze niż karty dźwiękowe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Nienaturalny dźwięk to dopiero będziesz miał na tych komputerowych :) Najgorsze kino domowe będzie lepsze od tych komputerowych zabawek ;) Jak się postarasz to kupisz Altusy 110 i jakiś wzmachol Unitry 2x35W i w 450zł się zmieścisz. Ja mam Altusy 140 i końcówkę mocy Blaupunkt MA-240 i wiem że ŻADNE głośniczki komputerowe nie podskoczą takiemu zestawieniu!!!! Nawet Megaworks'y czy Logitechy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Nienaturalny dźwięk to dopiero będziesz miał na tych komputerowych :) Najgorsze kino domowe będzie lepsze od tych komputerowych zabawek ;) Jak się postarasz to kupisz Altusy 110 i jakiś wzmachol Unitry 2x35W i w 450zł się zmieścisz. Ja mam Altusy 140 i końcówkę mocy Blaupunkt MA-240 i wiem że ŻADNE głośniczki komputerowe nie podskoczą takiemu zestawieniu!!!! Nawet Megaworks'y czy Logitechy. To prawda, ale kwestia jest jeszcze odpowiedniego ustawienia equalizera. Bylem niedawno u mojego znajomego, ktory ma super sprzet Pioneera. I co z tego? Basy tak przesterowane, ze sluchac sie nie dalo. Wrocilem do domu, zapuscilem moje Creative'y na pierdziawkowatych glosniczkach i poczulem ulge - obiektywnie byly pewnie z 50x gorsze od tego zestawu Pioneera, ale nie sama marka i parametrami sprzetu czlowiek zyje ;). Trzeba jeszcze umiec go ustawic. A co do wyboru glosnikow - bierz tego Creativea. Glosniki robi im Cambridge SoundWorks - sam o tej firmie malo slyszalem (bo nie jestem znawca tematow audiofilskich), ale to podobno dosc znana i ceniona firma. A tak wogole to nie wiem coscie sie tak uparli na zakupy w Komputroniku - tam straszna drozyzna jest :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 komputronik ? - bo zdjęcia i opisy do każdego towaru, nie będę tam qpował Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 komputronik ? - bo zdjęcia i opisy do każdego towaru, nie będę tam qpował Czyli strona Komputronika robi za katalog produktow? To rozumiem :)) PS I jak? Zdecydowales sie juz ktore glosniki bierzesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Mówie ci kup Altusy + wzmachol np. to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15386299 i to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15318831 ten Radmor ma 2x35W w zupełności wystarczy do takiego pokoju (ja też mam 3x3 :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Heh - Altusy to moze byl towar deficytowy w czasach E.Gierka ale teraz to ma on charakter chyba wylacznie emocjonalny :). Co do jakosci dzwieku to faktycznie bije na glowe komputerowe bzyczki (ale gdzie tu porownywac sprzet Tonsilu do plastikowych Samsungow czy Creativow) , ale ogolnie mowiac jest ona fatalna. Chyba ze ktos lubi syczace niemilosiernie wysokie tony i , zamulona srednice i tepawy, powolny bas. Teraz jest taki wybor glosnikow i wsrod calego shitu supermarketowego mozna wybrac cos ciekawszego. Poza tym wstawiajac Altusy (skrzynia jaka jest kazdy chyba wie) do klitki 9m2 otrzyma sie chyba wylacznie dzwiek dla dresa :lol: umc umc itd - no chyba ze o to ma chodzic ? :twisted: . Ogolnie za kwote do 500 zl to wielkiego wyboru nie ma. Chyba juz lepiej kupic jakis tani zestawik albo uzbierac na cos konkretnego. Z lepszych (a zarazem nie tak znowu drogich) firm audio mozesz poszukac : Eltax. Paradigm ewentualnie cos z Koda/Goky - ci robia chyba najtansze. 2.1 - ten subwoofer w takim pokoiku to przy porzadnych kolumnach przednich mozesz sobie spokojnie darowac. A jesli juz chcesz koniecznie Atusy - to zglos sie do mnie - mam gdzies jeszcze 200 na sprzedaz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Wystarczy kupić equalizer i kłopotów z wysokimi tonami bedzie znacznie mniej, zresztą w kolumnach są pokrętła do ich obcięcia lub podbicia. Ja tam nie nażekam, dom się trzęsie pożądnie :D przedtem miałem 4400 więc skok jakości był ogromny ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Śliczne są, nie???? :lol: :lol: Na dodatek mają tylko 7 lat. Dałem za nie 430zł (para). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Osobiscie jestem przeciwnikiem uzywania equalizerow , proceorow DSP i innych imho niepotrzebnych bajerow. Glosniki + wzmacniacz maja byc mozliwie jak najbardziej neutralne. Niektorzy ustawiaja wlasnie eq w tzw "jaskolke" - efekt 5 minut - wydaje sie ze wszystko jest szcegolowe i sporo basu ale po dluzszym sluchaniu zaczyna bolec glowa. W Altusach wlasnie wysokie tony maja tendencje do cykania (gdyz zastosowany jest tam glosnik tubowy o wysokiej skutecznosci) , z kolei bas jest kluchowaty bez podbicia i mocnego wzmacniacza. Ale nie dziwie sie ze w pokoju 3x3 wytrzymac sie nie da :lol: - chociaz gdyby sie nie dalo to kto napisalby powyzszy post ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 hmmmm, po cholerę mi takie kobyły ??? sam mogę sprzedać altony 110 (kiedyś to był sprzęt) podłączone są do wieży w innym pokoju; na biurku by mi sie zmieścły :lol: ale nic poz nimi... głosniki potrzebne do odtwarzania mp3, trochę do gierek, ot co, i żeby shit to nie był, bo trochę muszą posłużyć, zgrabne żeby się na biurkoo zmieściły ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Bierz te Creativy Inspire 4.1 4400. Jak podłączysz do jednego obojętnie jakiego wejścia na głośnikach (bo są dwa) to działają ci wszystkie 4 satelitki (jako stereo) łącznie z subwoferem.Wiem bo sam je mam i próbowałem tak je podłączać. Tak więc nie opłaca się kupować jakiegokolwiek zestawu creativa 2.1 skoro na 4.1 bedziesz miał większą moc za prawie tą samą cenę (w media markt około 200zł) . Spójrz na link w komputroniku, same 10 w komentarzach http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4153 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 creative 4.1 do gierek troche winampa sa the best sam mam takie i ani chwili nie załowałem tego zakupu .małe zgrabne i tanie.własnie sie odprezam przy nich.pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Śliczne są, nie???? :lol: :lol: Na dodatek mają tylko 7 lat. Dałem za nie 430zł (para). 8O 8O 8O na wolumenie komplet kosztuje 250 pln ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 hmmmm, po cholerę mi takie kobyły ??? sam mogę sprzedać altony 110 (kiedyś to był sprzęt) podłączone są do wieży w innym pokoju; na biurku by mi sie zmieścły :lol: ale nic poz nimi... głosniki potrzebne do odtwarzania mp3, trochę do gierek, ot co, i żeby shit to nie był, bo trochę muszą posłużyć, zgrabne żeby się na biurkoo zmieściły ! nie porownoj altusow do altonow to zupelnie inna bajka ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 w WWA macie raj z tymi "targowiskami" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 heh ja mieszkam o :rzut beretem" od wolumenu i faktycznie mozna tam trafic perelki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 A ja się zapytam o coś bardziej rozbuodwanego: Kto testował SOUNDSTORMa na Creative Inspire 6.1 6700 ??? A w sumie czy warto kupić ten zestaw czy lepiej uporczywie zbierać na Megaworksa (150W Sub i 70W satelity) albo w ogóle dac sobie spokój i kupić jakiś uzywany zestaw kolumn 5.1 ? Koniecznie musze mieć zestaw 5.1 albo 6.1, ale tak się kieruję do tego Creative'a. W sumie mam niezbyt duży pokój, a zalezy mi bardzo na super-czystym dźwięku. Już nie musi być odrazu zabijanie sąsiada czy zbieranie szkła po po rozbitych oknach. Chodzi mi o czysty, przestrznny dźwięk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Śliczne są, nie???? :lol: :lol: Na dodatek mają tylko 7 lat. Dałem za nie 430zł (para). 8O 8O 8O na wolumenie komplet kosztuje 250 pln ... hehehe, jak tam zaufania do wolumenu nie mam ;) a tak BTW to może widziałeś 110 lub 75 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 A ja się zapytam o coś bardziej rozbuodwanego: Kto testował SOUNDSTORMa na Creative Inspire 6.1 6700 ??? A w sumie czy warto kupić ten zestaw czy lepiej uporczywie zbierać na Megaworksa (150W Sub i 70W satelity) albo w ogóle dac sobie spokój i kupić jakiś uzywany zestaw kolumn 5.1 ? Koniecznie musze mieć zestaw 5.1 albo 6.1, ale tak się kieruję do tego Creative'a. W sumie mam niezbyt duży pokój, a zalezy mi bardzo na super-czystym dźwięku. Już nie musi być odrazu zabijanie sąsiada czy zbieranie szkła po po rozbitych oknach. Chodzi mi o czysty, przestrznny dźwięk. Nie zastanawiaj się i kup kolumny 5.1 np. zestaw CZ@TÓW Tonsila + sub i jakiś amplituner. Wyjdzie drożej ale nie będziesz żałował wyboru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...