palski Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Mam problem, od kilku dni ktoś pernamentnie skanuje mi porty, firewall którego użuwam blokuje dostep do kompa z tego IP na 10 minut, w jaki sposób zablokować dostęp na stałe? Dzięki za wszelką pomoc :D P.s. Jeśli chodzi o sieci moja wiedza jest mocno ograniczona, więc proszę o wyrozumiałość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 A jakiego firewalla uzywasz? Cos mi sie zdaje, ze np Norton ma funkcje "nauki regul" czy jakos tak. Tam chyba mozna zablokowac na stale. Jezeli chcesz freeware to jest chyba Outpost (uzywalem i nie moge polecic z czystym sumieniem, ale tam chyba jest ta funkcja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 kerio albo tiny tez sa darmowe. mi nawet bardziej sie podobaja od produktu symanteca (prosta obsluga). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Jakbys napisal jaki firewall to moze by Ci ktos pomogl... A tak to tylko wrozke moge polecic.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Używam Sygate Personal Firewall Pro, można tam zmienić czas na jaki blokowany jest dostęp z danego IP, ale max co można ustawić to 10 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 dopisz regolke 'block this traffic' ... tools -> advanced rules -> add.... i :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...