Zulik Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 ktora karta jest lepsza: Sound Storm na Epoxie8RDA+ czy SB live 1024 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 zależy od gustu. niektórym bardziej podoba się dźwięk z SB a innym z SS. jeśli teraz masz SS na tym epoxie to nie kupuj LIVE bo nie odczujesz poprawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 zależy od gustu. niektórym bardziej podoba się dźwięk z SB a innym z SS. jeśli teraz masz SS na tym epoxie to nie kupuj LIVE bo nie odczujesz poprawy. Ale sa ludzie ktorzy niestety musza miec dodatkowa karte - co zrobic w przypadku, gdy potrzebuje Front-Out, Rear-Out, Mic In i Line In wszystkiego na raz? :roll: Karta z plyty glownej wowczas odpada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 nawet moja płyta ma wyjście na głośniki tylne, współdzielone z mikrofonem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 nawet moja płyta ma wyjście na głośniki tylne, współdzielone z mikrofonem. Z mikrofonem to by pol biedy bylo - Raczej z Line-Inem i tu jest problem :(. Dlatego siedze caly czas na moim poczciwym SB Live 5.1 Digital zamiast uzywac zintegrowanej karty... SPDIFa niestety nie mam do czego podiac... Tak wiec nie dla mnie karta graficzna na plycie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Jak potrzebujesz komplety we/wy to kupujesz A7N8X deluxe. I żeby mieć lepszy dźwięk potrzebujesz profesjonalnej karty dużo droższej od całej płyty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 zależy co kto lubi. ja w biosie wyłączyłem zintegrowaną dźwiękówkę bo mam lepszą. ale i tak używam tylko 2 głośników (do wieży podpiąłem) i line-in (sygnał z karty TV). mikrofonu nie mam po co używać, tylne głośniki trochę przeszkadzają i nie ma gdzie ich ustawić (ale już niedługo jednak podłączę) a spdif'a też nie mam pod co podpiąć. są różne potrzeby i jeśli zulik chce mieć więcej nioż 2głosniki i mikrofon itp to live, jak standardowo 2 głośniki lub nie używa mikrofonu to styknie SS na płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Wg frazPC lepszy jest Sound Storm. Poszukaj sobie tam artykułu o tym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Pisze jeszcze raz: Sounsstrom ma dzwiek porownywalny z AUDIGY 2 i mniej obciaza CPU Ale mowimy o soundostorm, ktory jest tylko na wyjsciach cyfrowych(optical w NF7-S) Analogowe koncowki sa z Realteka (na wieksszosci plyt glownych), czyli jakiosc dosyc marna i prawie na pewno Live lepszy, jedena zaleta przy analogu to jest o wiele mniejsze obciazenie CPU, mniejsze niz Audigy 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...