UkaszeQ Opublikowano Sobota o 07:54 Zgłoś Opublikowano Sobota o 07:54 Dzień dobry. Od dłuższego czasu mam problem z internetem w laptopie a raczej w grach typu CS2. Ping skacze jak szalony niezależnie z jakim internetem (z jakiej sieci) jestem połączony. Głównie korzystam z T-Mobile (router przez kabel do laptopa) ale sprawdzałem też Play i plus (z telefonu - udostępnianie Wi-Fi i przez kabel). Nie może być to problem gry ponieważ pingowałem przez wiersz poleceń i wartości skaczą od 30 nawet do 350. Windowsa instalowałem od nowa ale nic nie pomogło. Kontaktowałem się również z dostawcą - nie jest to problem z ich strony. Kupiłem też kartę sieciową na USB ale nie ma żadnej poprawy. Jakieś pomysły? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Sobota o 09:00 Zgłoś Opublikowano Sobota o 09:00 Cuda niestety nie istnieją. Nie ma opcji, żeby przez przy połączeniu przez dostawcę komórkowego nie było długich pingów. Powietrze to bardzo niepewne medium, jeśli chodzi o przesyłanie pakietów sieciowych, ponieważ istnieje bardzo wysokie prawdopodobieństwo, że na trasie przesyłania wystąpią jakieś zakłócenia i tu najpewniej tak jest. A w momencie zakłócenia pakiety po prostu przepadają i następują retransmisje, które powodują opóźnianie pingów. Jedyna możliwość, żeby tak nie było to podłączenia kablowe lub typu VDSL a najlepiej jeśli jest światłowód. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...