Skocz do zawartości
UkaszeQ

Laptop HP 255 problem z internetem.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Od dłuższego czasu mam problem z internetem w laptopie a raczej w grach typu CS2. Ping skacze jak szalony niezależnie z jakim internetem (z jakiej sieci) jestem połączony. Głównie korzystam z T-Mobile (router przez kabel do laptopa) ale sprawdzałem też Play i plus (z telefonu - udostępnianie Wi-Fi i przez kabel). Nie może być to problem gry ponieważ pingowałem przez wiersz poleceń i wartości skaczą od 30 nawet do 350. Windowsa instalowałem od nowa ale nic nie pomogło. Kontaktowałem się również z dostawcą - nie jest to problem z ich strony. Kupiłem też kartę sieciową na USB ale nie ma żadnej poprawy. Jakieś pomysły? 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cuda niestety nie istnieją.

Nie ma opcji, żeby przez przy połączeniu przez dostawcę komórkowego nie było długich pingów. Powietrze to bardzo niepewne medium, jeśli chodzi o przesyłanie pakietów sieciowych, ponieważ istnieje bardzo wysokie prawdopodobieństwo, że na trasie przesyłania wystąpią jakieś zakłócenia i tu najpewniej tak jest. A w momencie zakłócenia pakiety po prostu przepadają i następują retransmisje, które powodują opóźnianie pingów. 

Jedyna możliwość, żeby tak nie było to podłączenia kablowe lub typu VDSL a najlepiej jeśli jest światłowód. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi