Skocz do zawartości
tomekaa

Kręcenie Pentiuma 4 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zmienić procka na p4 1.8 tylko jestem ciekaw jak te procki się kręcą, ile moge z niego wycisnąć, czy może kręcenie zależy od serii procesora??

jak się kręci-zobacz na mój podpis :) Bardzo dużo zależy od serii: mój na 2,7Ghz chodzi na defaultowym napięciu. Inne procki potrzebują napięcie np 1,7V. Pentiumy są mniej popularne, dlatego nie można powiedzieć, jaka seria jest najlepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar zmienić procka na p4 1.8 tylko jestem ciekaw jak te procki się kręcą, ile moge z niego wycisnąć, czy może kręcenie zależy od serii procesora??

jak się kręci-zobacz na mój podpis :) Bardzo dużo zależy od serii: mój na 2,7Ghz chodzi na defaultowym napięciu. Inne procki potrzebują napięcie np 1,7V. Pentiumy są mniej popularne, dlatego nie można powiedzieć, jaka seria jest najlepsza.
Jaka jest szansa na trafienie takiego 1.8, ktory pojdzie na 2.8-3ghz? Zastanawiam sie nad zmiana platformy tylko nie wiem czy jak kupie powiedzmy takiego 1.8 to poleci powyzej 2.5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka jest szansa na trafienie takiego 1.8, ktory pojdzie na 2.8-3ghz? Zastanawiam sie nad zmiana platformy tylko nie wiem czy jak kupie powiedzmy takiego 1.8 to poleci powyzej 2.5.
jezeli znajdziesz steep C :D w co watpie ;) to 3Ghz w kieszeni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli znajdziesz steep C :D w co watpie ;) to 3Ghz w kieszeni

ja mam właśnie na steppingu C! :lol: Znam sklep, w którym mają procki z tej samej serii co mój. Sklep we Wrocku. Procek 1,8 kosztuje 460zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałbym procka z serii SL6LA -pierwsze cztery pozycje na Overclockers.com od 3,3 do 3,7GHz,niezłe też SL68Q (w podpisie)

Płyty:chyba jednak Asus,Abit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam SL6SN i leci na 2,7Ghz na napięciu 1,485V i boxie.

nic dziwnego, bo masz stepping C1 i fajną płytkę :twisted:

(obniżyłeś napięcie na płycie, bo o ile pamiętam ASUS zawsze zawyżał ? )

SL68Q ma steping B0 dlatego tylko tyle :)

miałem 2.4 C1 i leciał 3.06 Ghz na 1.55 V (deafult na asusie)

NiemacieK - nie zmieniaj na P4 :), chyba że Ci sie nudzi - Abit IS7/IC7 max3 - to najlepsze płytki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam SL6SN i leci na 2,7Ghz na napięciu 1,485V i boxie.

nic dziwnego, bo masz stepping C1 i fajną płytkę :twisted:

(obniżyłeś napięcie na płycie, bo o ile pamiętam ASUS zawsze zawyżał ? )

SL68Q ma steping B0 dlatego tylko tyle :)

miałem 2.4 C1 i leciał 3.06 Ghz na 1.55 V (deafult na asusie)

NiemacieK - nie zmieniaj na P4 :), chyba że Ci sie nudzi - Abit IS7/IC7 max3 - to najlepsze płytki :)

W sumie to faktycznie mi sie nudzi a do tego tesknie za cisza i chcialbym sobie pokrecic p4 :) A tak na marginesie to moglbys mi podac serie Twojego procka, bo widze ze kreci sie nieziemsko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...