Hardware Noob Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Cześć, potrzebuję wydajnego komputera do pracy oraz do gier. Jestem architektem wnętrz i pracuję w photoshopie, autocadzie i archicadzie oraz renderuję wizualizacje w programie artlantis. Mój budżet to mniej więcej 9000 zł, może być kilka stów więcej, ale muszę w tym budżecie zmieścić się z monitorem oraz montażem (nie mam czasu, ani siły ani nerwów, żeby to składać samodzielnie - ostatnio komputer składałem sam w 2007 r.). Komputer będzie chodził dużo. Dla mnie normą jest, że komputer działa np 8 godzin w ciągu dnia, a potem puszczam rendery, na noc, które lecą np. 6 godzin. Jeśli chodzi o gierki to gram w gry typu wiedźmin, cyberpunk i inne tytuły AAA. Oczywiście czekam na GTA VI i Wiedźmina 4, choć GTA VI zanim wyjdzie na PC to ogram na ps5. Pomożecie? 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu jak poczekasz to zapewne pojawi sie jakiś subiekt i zaproponuje linki do swojego sklepu taka koncepcja Procesor AMD Ryzen 7 7800X3D, 4.2 GHz, 96 MB, OEM (100-000000910) Asus TUF GAMING B850-PLUS WIFI Pamięć GoodRam IRDM, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 (IR-6000D564L30S/32GDC) Thermalright Phantom Spirit 120 SE Black + Thermal Grizzly Carbonaut 38 x 38 mm x 0.2 mm (TG-CA-38-38-02-R) Dysk SSD Kingston KC3000 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (SKC3000D/2048G) Obudowa PREYON Nest Windy Zasilacz SeaSonic Focus GX ATX 3 850W (FOCUS-GX-850-V4) Karta graficzna Asus Prime GeForce RTX 5070 OC 12GB GDDR7 DLSS4 (PRIME-RTX5070-O12G) Monitor iiyama G-Master GB2770QSU-B6 Red Eagle około 8.5tys. także można coś jeszcze poczarować i zaproponować cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano 40 minut temu Zgłoś Opublikowano 40 minut temu Ten artlantis niby jest w stanie zrobic uzytek z 16 rdzeni, wiec zabawa w 8-jajowe x3d gdy glownie jest to maszyna do pracy ma sredni sens. Punkt wyjscia: https://www.purepc.pl/polecane-zestawy-komputerowe-do-gier-sierpien-2025?page=0,16 Zmiana procesora na 9950x i z ramem bym nie schodzil ponizej 64gb w 2 kosciach (zobacz co jest kompatibilne z plyta w jej specyfikacji, obstawiam kingston fury). Dobierasz obudowe wedle gustu (z parametrow interesuje ciebie tylko dlugosc karty graficznej, czy wejdzie), monitor (tu juz na pewno masz jakies preferencje, bo pracujesz przed nim godzinami). Zlecasz skladanie calosci w sklepie ktory wyjdzie najtaniej, choc moim zdaniem warto doplacic do lokalnego zebys nie ryzykowal wysylki i mial wsparcie twarza w twarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...