QraArt Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu Hej, Zostałem przy konfiguracji dwóch monitorów najlepiej wypadł jeden 32 i obok 28 jako pogląd. Gdy ustawie niestandardowe DPI w windowsie, 32 4K najlepiej wygląda w moich programach itd. na 185%, natomiast 28 dobrze by było trochę podbić np. na 210% żeby wszystko było mniej więcej identycznych rozmiarów. Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi. Problem w tym że w Windows 11 gdy ustawiamy niestandardową skale DPI to działa globalnie i nie można przypisać każdemu monitorowi z osobna. Czy jest na to jakiś sposób? Dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu Jest jeden pewny sposób: kupić oba monitory z identycznym PPI 😜 ps. nie ... chyba tego nie da rady obejść ... chyba 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QraArt Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu Wolałbym tego uniknąć😜 Liczyłem na to że może jakoś w rejestrze czy jakiś skrypt jest żeby podmienić standardowe 175% z windowsa na sztywno na 185%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Niestety nic online o tym nie widzę. Windows i wysokie DPI to koszmar... Niby jest jakieś oprogramowanie do zarządzania monitorami, ale nie widzę żeby DPI/skalowanie było w jego funkcjach. Mógłbyś spróbować i sprawdzić, jest darmowa wersja i jest 30-dniowa wersja próbna, ale szczerze słabo to widzę... https://www.displayfusion.com/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QraArt Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu 1 godzinę temu, BlackWhite46 napisał(a): Niestety nic online o tym nie widzę. Windows i wysokie DPI to koszmar... Niby jest jakieś oprogramowanie do zarządzania monitorami, ale nie widzę żeby DPI/skalowanie było w jego funkcjach. Mógłbyś spróbować i sprawdzić, jest darmowa wersja i jest 30-dniowa wersja próbna, ale szczerze słabo to widzę... https://www.displayfusion.com/ Dziękuję Ci bardzo za pomoc. Niestety też przeczesałem internet i wpadłem na ten program, niestety nic w tej sytuacji nie zmienia. Zupełnie nie rozumiem podejścia microsoftu że dla dwóch monitorów można ustawić różne DPI ale niestandardową już nie 😅 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...