QraArt Opublikowano Poniedziałek o 14:37 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:37 Hej, Zostałem przy konfiguracji dwóch monitorów najlepiej wypadł jeden 32 i obok 28 jako pogląd. Gdy ustawie niestandardowe DPI w windowsie, 32 4K najlepiej wygląda w moich programach itd. na 185%, natomiast 28 dobrze by było trochę podbić np. na 210% żeby wszystko było mniej więcej identycznych rozmiarów. Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi. Problem w tym że w Windows 11 gdy ustawiamy niestandardową skale DPI to działa globalnie i nie można przypisać każdemu monitorowi z osobna. Czy jest na to jakiś sposób? Dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Poniedziałek o 15:18 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 15:18 Jest jeden pewny sposób: kupić oba monitory z identycznym PPI 😜 ps. nie ... chyba tego nie da rady obejść ... chyba 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QraArt Opublikowano Poniedziałek o 15:39 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 15:39 Wolałbym tego uniknąć😜 Liczyłem na to że może jakoś w rejestrze czy jakiś skrypt jest żeby podmienić standardowe 175% z windowsa na sztywno na 185%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu Niestety nic online o tym nie widzę. Windows i wysokie DPI to koszmar... Niby jest jakieś oprogramowanie do zarządzania monitorami, ale nie widzę żeby DPI/skalowanie było w jego funkcjach. Mógłbyś spróbować i sprawdzić, jest darmowa wersja i jest 30-dniowa wersja próbna, ale szczerze słabo to widzę... https://www.displayfusion.com/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QraArt Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu 1 godzinę temu, BlackWhite46 napisał(a): Niestety nic online o tym nie widzę. Windows i wysokie DPI to koszmar... Niby jest jakieś oprogramowanie do zarządzania monitorami, ale nie widzę żeby DPI/skalowanie było w jego funkcjach. Mógłbyś spróbować i sprawdzić, jest darmowa wersja i jest 30-dniowa wersja próbna, ale szczerze słabo to widzę... https://www.displayfusion.com/ Dziękuję Ci bardzo za pomoc. Niestety też przeczesałem internet i wpadłem na ten program, niestety nic w tej sytuacji nie zmienia. Zupełnie nie rozumiem podejścia microsoftu że dla dwóch monitorów można ustawić różne DPI ale niestandardową już nie 😅 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...