Skocz do zawartości
trololo

Laptop biznesowy do 5500zł, min 16", 32GB RAM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuję laptopa biznesowego w kwocie około 5500 zł z przekątną wyświetlacza co najmniej 16 cali, a najlepiej 17 cali z jak najmocniejszym procesorem i jak największą ilością pamięci RAM. Bardzo ważne też dla mnie jest wysoka jakość matrycy oraz możliwość przyszłej rozbudowy laptopa jeśli chodzi o pamięć RAM, czy wymianę baterii (mile widziana taka możliwość). Laptop ma posiadać wgrany system Windows 11 lub w budżecie musi się znaleźć licencja, jeśli laptop nie posiada preinstalowanego systemu. laptop do użytku biurowego dla starszej osoby która uwielbia mieć otwarte 10 okien po 50 kart w chromie no i do pakietu Office (ciężki przypadek, dlatego 32GB RAM to mus). Fajnie jeśli laptop umożliwiałby około 6-7 godzin pracy na baterii.

EDIT: kolejną obowiązkową rzeczą jest pełnowymiarowa, podświetlana klawiatura i antyrefleksyjna lub matowa matryca. Dużym plusem będzie również wyjście HDMI oraz RJ45.

Znalazłem coś takiego:

HP EliteBook 660 G11 Ultra 7-155U/32GB/1TB/Win11P

Edytowane przez trololo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam laptop od Dream Machines od paru lat i mogę osobiście ich polecić. W tym budżecie jest model V560KU-16PL25 z AMD Ryzen AI 7 350, 16.0" WQXGA sRGB100% wyświetlacz, 32 GB RAM i 2 TB SSD które możesz samodzielnie rozszerzyć. Gdybyś chciał laptop bez Windows, możesz zakupić w tym budżecie laptop z AMD Ryzen AI 9 HX 370.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, porównałem sobie tego HP z tym co polecił @MasiastyTej i wydaje mi się, że druga opcja jest ciekawsza. Generalnie ten HP wydaje się być ok, ale ma praktycznie każdy aspekt gorszy. Ma starszy procesor, który swoją drogą nie sławi się jakimś super performance'em. Do tego jest staszy od tego AMD, który jest nową generacją procesorów. Do tego ma lepszy ekran. Z Windowsem wychodzi cena 5,5k czyli naprawdę bardzo fajna opcja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 27.08.2025 o 09:08, MasiastyTej napisał(a):

Posiadam laptop od Dream Machines od paru lat i mogę osobiście ich polecić. W tym budżecie jest model V560KU-16PL25 z AMD Ryzen AI 7 350, 16.0" WQXGA sRGB100% wyświetlacz, 32 GB RAM i 2 TB SSD które możesz samodzielnie rozszerzyć. Gdybyś chciał laptop bez Windows, możesz zakupić w tym budżecie laptop z AMD Ryzen AI 9 HX 370.

Powiedz mi proszę, jak tam z baterią? Przy użytkowaniu powiedzmy biurowym (pakiet Office, Internet itp.).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi