trololo Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) Witam poszukuję laptopa biznesowego w kwocie około 5500 zł z przekątną wyświetlacza co najmniej 16 cali, a najlepiej 17 cali z jak najmocniejszym procesorem i jak największą ilością pamięci RAM. Bardzo ważne też dla mnie jest wysoka jakość matrycy oraz możliwość przyszłej rozbudowy laptopa jeśli chodzi o pamięć RAM, czy wymianę baterii (mile widziana taka możliwość). Laptop ma posiadać wgrany system Windows 11 lub w budżecie musi się znaleźć licencja, jeśli laptop nie posiada preinstalowanego systemu. laptop do użytku biurowego dla starszej osoby która uwielbia mieć otwarte 10 okien po 50 kart w chromie no i do pakietu Office (ciężki przypadek, dlatego 32GB RAM to mus). Fajnie jeśli laptop umożliwiałby około 6-7 godzin pracy na baterii. EDIT: kolejną obowiązkową rzeczą jest pełnowymiarowa, podświetlana klawiatura i antyrefleksyjna lub matowa matryca. Dużym plusem będzie również wyjście HDMI oraz RJ45. Znalazłem coś takiego: HP EliteBook 660 G11 Ultra 7-155U/32GB/1TB/Win11P Edytowane 26 Sierpnia przez trololo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasiastyTej Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia Posiadam laptop od Dream Machines od paru lat i mogę osobiście ich polecić. W tym budżecie jest model V560KU-16PL25 z AMD Ryzen AI 7 350, 16.0" WQXGA sRGB100% wyświetlacz, 32 GB RAM i 2 TB SSD które możesz samodzielnie rozszerzyć. Gdybyś chciał laptop bez Windows, możesz zakupić w tym budżecie laptop z AMD Ryzen AI 9 HX 370. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iSkul Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia Cześć, porównałem sobie tego HP z tym co polecił @MasiastyTej i wydaje mi się, że druga opcja jest ciekawsza. Generalnie ten HP wydaje się być ok, ale ma praktycznie każdy aspekt gorszy. Ma starszy procesor, który swoją drogą nie sławi się jakimś super performance'em. Do tego jest staszy od tego AMD, który jest nową generacją procesorów. Do tego ma lepszy ekran. Z Windowsem wychodzi cena 5,5k czyli naprawdę bardzo fajna opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trololo Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia Ten DM wygląda super, specyfikacją też odpowiada. Rozumiem, że wersji 17 cali nie ma? Ten rozmiar już jest mało popularny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niktszczegolny Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/msi-laptop-prestige-evo-16-u7-32-1tb-arc-w11.bhtml?from=gf&p=5299.00&cr=0 Posiadam i jestem zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trololo Opublikowano 3 Września Zgłoś Opublikowano 3 Września W dniu 27.08.2025 o 09:08, MasiastyTej napisał(a): Posiadam laptop od Dream Machines od paru lat i mogę osobiście ich polecić. W tym budżecie jest model V560KU-16PL25 z AMD Ryzen AI 7 350, 16.0" WQXGA sRGB100% wyświetlacz, 32 GB RAM i 2 TB SSD które możesz samodzielnie rozszerzyć. Gdybyś chciał laptop bez Windows, możesz zakupić w tym budżecie laptop z AMD Ryzen AI 9 HX 370. Powiedz mi proszę, jak tam z baterią? Przy użytkowaniu powiedzmy biurowym (pakiet Office, Internet itp.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasiastyTej Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września Nie jestem pewny co do czasu pracy na baterii, ale widzę, że dodali modele z Intel który pobiera mniej energii, ale ma mniejsza baterię o 7Wh. Najlepiej zadzwonić do nich, lub napisać aby dowiedzieć się dokłanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trololo Opublikowano 4 Września Zgłoś Opublikowano 4 Września A co sądzicie o czymś takim: https://store.acer.com/pl-pl/acer-swift-go-16-oled-ultrasmukly-laptop-sfg16-72-szary-nx-kshep-00a Że zniżkami powinienem się zmieścić w budżecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...