Gość netkafejas Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 prosto i na temat, nie chodzi mi to o gry OpenSource ale o te komercyjne takie jak Quake3Arena UT2003 - wiem ze te sa pod linuxa i tu pytanie? Czy trzeba miec specjalne linuxowe wersje czy wystarczy dociagnac do windowsowych linuxowskie wykonywalne . bibliotek nobo pliki *.pak sa przeciez zipami wiec ich zawartosc w obu wersjach windows i linux nie powinna byc rozna Czy jak tak jest to skad sciagnac te pliki(linuxowkie "exe" :) ) Czy nie robie gafy i te pliki nie leza poprostu np na eagames.com? Zaznaczam ze nie pytam tu o iso gier czy cos w tym rodzaju! :arrow: dzinx i pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Poczytaj o Wine -> www.winehq.org To wielu gier sa tzw porty pisane pod linuksa (waystkie Q np) wystarczy to sciagnac zamontowac plytke i jazda ;] Na linux.pl byly linki do tego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 do quake'a i ut w necia sa instalatory linuxowe szukajn na www.toshardware.pl tam byl artykul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Dociągnąć binarki, poguglaj, nie pamiętam adresu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość netkafejas Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 wiem co to wine i nawet kiedys uzywalem ale ja chce cos "naprawde" pod linuxa dzieki za linki zaraz przejrze :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Czy to takie trudne? http://gogole.com/search?q=linux+games&ie=...G=Google+Search Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...