wish32 Opublikowano wczoraj o 08:47 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:47 Witam, posiadam od 3 lat laptopa Lenovo Legion 15ACH6H 82JU00A1PB. 3 dni temu kilka minut po włączeniu laptop wyłączył się. Myślałem, że dzień wcześniej zapomniałem go podładować i zwyczajnie bateria się rozładowała. Podłączyłem zatem zasilacz i włączyłem laptopa. Po jego uruchomieniu zauważyłem, że ikonka baterii wskazuje ciągle: Stan baterii 0% (podłączono). Po pewnym czasie stan wskazał 100% przy czym w toku dalszego użytkowania nie zmniejszał się, aż do ponownego wskazania 0% i wyłączenia laptopa. Dzisiaj od rana stan wskazuje ciągle 0% podczas ładowania. Wykonałem testy baterii, które załączam poniżej. Jednocześnie sprawdziłem jak to wygląda w Lenovo Vantage (poniżej załączam). Czy opisany stan wskazuje na konieczność wymiany baterii laptopa czy coś innego jest tego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano wczoraj o 09:35 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 09:35 Może być też gniazdo uszkodzone od podłączania zasilacza, lub bateria do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wish32 Opublikowano wczoraj o 09:59 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 09:59 22 minuty temu, Han44 napisał(a): Może być też gniazdo uszkodzone od podłączania zasilacza, lub bateria do wymiany. A czy w związku z uszkodzeniem gniazda jakiekolwiek ładowanie nie powinno być możliwe? Podczas podłączenia ładowarki laptop ''żyje'' i nie pada, więc tak jakby podtrzymywany był przez zasilanie zewnętrzne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano wczoraj o 10:44 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:44 Wygląda na to, że akumulator ist KAPUTT! 🫡 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu 2 godziny temu, wish32 napisał(a): A czy w związku z uszkodzeniem gniazda jakiekolwiek ładowanie nie powinno być możliwe? Podczas podłączenia ładowarki laptop ''żyje'' i nie pada, więc tak jakby podtrzymywany był przez zasilanie zewnętrzne. Moja odpowiedź była na taki sam problem, gdzie córka miała identyczną sytuację lapek po gwarancji i Zenek w service stwierdził po oględzinach że gniazdo (w środku to przylutowane ) ma luzy puścił lut i jak się domyślisz to wiesz co miałem na myśli , niestety są tylko dwie opcje które napisałem w poprzednim poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Cytat Tyś widział w ogóle gniazdo w laptopie Lenovo Legion ?, lut puścił mówisz : )) Że raz Ci pokazuje 100% raz 1% nie dobry objaw, wypnij baterię wepnij , wypnij wepnij, jeśli to nie wina komunikacji bateria vs kontroler to bateryjka do wymiany ale zanim klepniesz baterię, warto było by sprawdzić co tam oscyloskop podpowiada i jakie są przebiegi. Pozdrowionka. Edytowane 20 godzin temu przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu Godzinę temu, P3ch napisał(a): Że raz Ci pokazuje 100% raz 1% nie dobry objaw, wypnij baterię wepnij , wypnij wepnij, jeśli to nie wina komunikacji bateria vs kontroler to bateryjka do wymiany ale zanim klepniesz baterię, warto było by sprawdzić co tam oscyloskop podpowiada i jakie są przebiegi. Pozdrowionka. Nie widziałem niestety nie posiadam setek laptopów , napisałem o swoim przypadku czytaj ze zrozumieniem, napisałem że sa dwie opcje bateria lup właśnie to gniazdo , kocham jak ktoś pisze pozdrowionka jakby chciał coś zaakcentować nie napiszę pozdrowionka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...