Mezrox Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Cześć, Po długiej ilości czasu planuje w końcu pożegnać mój kochany komputer z GTX970 i zamienić go na nowego potworka. Jak w temacie, Komputer ma służyć do pracy, grania oraz zabawy z AI (nieprofesjonalnego). Bazując na tematach z forum oraz zestawów co miesiąc prezentowanych na stronie, złożyłem coś takiego: https://proline.pl/koszyk/c454adab Zależy mi na cichej pracy, RGB w ogóle mi nie są potrzebne do szczęścia. Drugi Dysk chcę przeznaczyć na maszynę wirtualną z dodatkowym systemem, oraz na zabawy z AI. Bardzo bym prosił o zerknięcie w koszyk i doprowadzenie go do porządku. 1. Nie wiem jaki obecnie RTX 5080 będzie najlepszym wyborem (to się szybko zmienia), jak by dało radę znaleźć tańszą wersję było by miło. 2. Płyta główna z Wifi oraz kartą dźwiękową obsługującą 5.1 i wyjściem światłowodowym, stąd mój wybór. 3. Zasilacz czy jest odpowiedni? widziałem opcje proponujące: https://new.proline.pl/zasilacz-seasonic-focus-gx-850-v4-atx-31-pcie-51-black-80plus-gold-850w-p8122501 Zakup planuje na drugą połowę przyszłego tygodnia, chyba że warto poczekać (Niby GPU może potanieć, ale kiedy to nikt nie wie) Z góry dziękuję za pomoc 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Witam czy nie lepiej już z teraz zainwestować w zestaw 2x32GB Ram zawsze warto dołożyć kilka PLN do zasilacza. wisz jak kartę graficzna tą wybrana zarejestrujesz na stronie producenta to gwarancja 4 lata. ( ale nie wiem dlaczego w ProLine gwarancje nie są pełne np. zamiast 36 miesięcy jest 34 mieniące ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mezrox Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Jeżeli jest sens na 2x32 nie mówię nie. Tylko czy to faktycznie coś zmieni, czy tylko podbijam sobie numerki. Z tego co czytałem (sam specem nie jestem) to na ten moment 2x16 wydaje się nadto wystarczające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu he he nowe gry pochłaniają coraz więcej Ramu i raczej tendencja sie utrzyma , ja trochę grywam w 2k to przebić 20GB żaden problem, także 32GB to tak dobra opcja na teraz , owszem z ekonomicznego punktu widzenia jak będzie potrzeba to można teraz kupić 2x16GB i jak będzie już małooo to sprzedać i zakupić 2x32GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...