Skocz do zawartości
glodnyrules

PC do 5k. prośba o ocenę zestawu. bez Win oraz monitora

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

planuje kupić PC do 5k. na stronie https://techlipton.pl znalazłem taki zestaw.

AMD Ryzen 5 5600
MSI B550-A PRO
GOODRAM 32GB (2x16GB) 3600MHz CL18 IRDM PRO Deep Black
INNO3D GeForce RTX 5070 Twin X2 12GB GDDR7 DLSS4
MSI MAG 650W 80 Plus Bronze
Obudowa Genesis Irid 505F
Dysk SSD ADATA Legend 900 2TB

na morele można go skleić za ok 4.7k https://www.morele.net/inventory/info/57825ead/

PC tylko do grania. co sądzicie o zestawie?  jak macie inne propozycje to zapraszam. mi zależy na 2TB dysk oraz RTX 5070. nie lubię ledów więc jak coś będzie świecić pewnie spróbuje to wyłączyć. nie potrzebuje przyszłościowego zestawu bo pewnie nie będę go ruszał przez następne 5lat(a pewnie więcej). wiec jak np zasilacz ma zapas mocy to może coś tańszego albo bardziej żywotnego. nie potrzebuje Windowsa, monitor mam.

model karty ponoć głośny i ciepły i polecają bardziej ASUS GeForce RTX 5070 Prime. zgadzacie się? czy warto dorzucić 200pln do ASUSa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 koła za starą platformę oO

Za ~150zł więcej jest oem 7500F(może ktoś doradzi lepszy inny proc),

płytę na AM5 w ciut większych pieniądzach co am4(B650 może wyższy, inny, niewyznanej się teraz co tam jest popularne)

ramy ddr5 zamiast starych w podobnych pieniądzach, wyjdzie cię ~+200zł więcej za cały zestaw ale masz lepsiejszy zestaw do tej 5070.

No i chłodzenie do proca ~100zł, boxowe jest tragiczne w procach na AM4, do tych na AM5 chyba nie dodają wcale.

Edytowane przez Zwykły User2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi