Skocz do zawartości
majki

Nie widzi mi dysku w DOSie

Rekomendowane odpowiedzi

Troche szczegolow:

Dysk 120gb

Partycja C: (10gb) zostala stworzona i sformatowana podczas instalcji win xp - system plikow fat32.

Partycje D:,F:,H:, zostaly stworzone programem ktory podalem w pierwszym poscie, i w nim sformatowane. Wszystko w fat32. Nie wiem czy byly wczesniej widoczne w DOS`ie bo nie sprawdzalem, ale teraz nie są. W Windows XP wszystko widac jak nalezy.

Chce zrobic kopię partycji C: na ktorej mam system.

Mam wylacznie WinXP, zadnych innych systemow.

Aha - jak wsadzam kieszen 13gb to widzi tylko kieszen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do struktury to:

Podstawowa - Fat32 - 10gb

Extended na ktorej sa 3 dyski logiczne, kazdy po ok 33 gb, wszytskie fat 32

A ja nie wiem co to Ranish i zaraz zagoogluje i popatrze co to jest. Jutro rano sprawdze tez co fdisk pokazuje i sie odezwe w tym topicu lub na priva ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej prawdopodobne to to ze te partycje sa NTFS, a z dyskietki starujacje z 98 nie zobaczysz ich

a przecież *majki* napisał na początku że FAT32 :wink:

sprawę już rozwiązał sp1mta partycja jest FAT32, ale stworzona pod windowsem XP co dla dosa jest niespodzianką bo ten FAT jest ciut inny i stąd problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy XP nie robi przypadkiem samych partycji primary? Tak jak mozna to zrobic w pq magic (i jak ja robie)?? Szczerze mowiac nie wiem i sie pytam bo ja ostatnio partycje zakladalem czyms innym niz pqmagic u siebie jeszcze na w95....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi