Nefar Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Witam Wymienilem niedawno gf3 Ti200 Gainward na Gf4 4800se gainward. I mialem niewielki problem. Obraz na GF3 byl zyletka. Moglem siedziec godzinami i nic. Natomiast po zapakowaniu gf4 po kilku godzinach bolaly mnie oczy. Patrzylem na odswiezanie ekranu i bylo ustawione dokladnie tak samo a jednak na GF3 obraz byl stabilniejszy. Nie meczyl oczu. Ustawienia monitora dokladnie te same. Ale przy wcisnieciu klawisza info na monitorze wyswietlalo mi sie 91.4Khz 100Hz a u gory w ramce bylo 91.3Khz 100Hz. Wymienialem karty kilka razy zeby zobaczyc czy to nie zludzenie ze galy mnie bola. I nie na gf3 nic na gf4 lipa. Dzis po kolejnej podmiance sterownikow i karty monitor wyswietla mi takie same wartosci jak w ramce. 91.3Khz 100hz. Juz tak nie mecza mi sie oczy obraz jest stabilniejszy. Jednak nadal wydaje mi sie ze to nie to. Moze mi ktos powiedziec czego to jest wina? Tzn mozliwe zeby jedna karta byla gorsza od drugiej? Zeby dawala gorszy obraz. Czy moze byc w jakis sposob uszkodzona. Obraz jest wyrazny jednak wydaje mi sie ze miga ale nie miga. bo jak zmienie odswiezanie to widze roznice pomiedzy 60 - 75 -100 Hz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Moze mi ktos powiedziec czego to jest wina? Tzn mozliwe zeby jedna karta byla gorsza od drugiej? Zeby dawala gorszy obraz. Czy moze byc w jakis sposob uszkodzona. Obraz jest wyrazny jednak wydaje mi sie ze miga ale nie miga. bo jak zmienie odswiezanie to widze roznice pomiedzy 60 - 75 -100 Hz. Nie samym odswiezaniem i chipsetem czlowiek zyje. Od dawna wiadomo, ze karty firmy Krzok maja slabe komponenty dodatkowe (zle komopenenty uzyte do produkcji filtrow, zle opracowane uklady itp itd) i dlatego tak jest, ze na tym samym chipsecie jedna karta ma obraz jak zyleta, podczas, gdy druga ma obraz taki, ze po 5 minut oczy bola. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Nie wiem czy doczytales ale to jest karta firmy gainward. Jesli gainward to krzok to ja juz nie wiem co to nie krzok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zrob reinstal systemu, zainstaluj najnowsze stery do grafy, plyty itd. Moze pomoze (sam tak robie jak nie jestem czegos pewien a jak nic nie pomaga to wtedy sie martwie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Nie wiem czy doczytales ale to jest karta firmy gainward. Jesli gainward to krzok to ja juz nie wiem co to nie krzok. Faktycznie nie doczytalem :oops:. Ale wydaje mi sie ze nawet takiej girmie jak Gainward moze sie zdarzyc wpadka - sproboj wymienic ta karte na inny egzemplarz, a jak to nie pomoze to sprawa jasna. Mozesz tez popatrzec na odswiezanie - czasem zmniejszenie pomaga na wyrazistosc obrazu (kosztem migania niestety :( ). Przerabialem ten temat na nonamewoym Geforce2. Obraz koszmarny, teraz mam GF4 mx 440 Se (oby jak najkrocej bo to straszna slabizna) Leadteca i jakosc obrazu jest niebo a ziemia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 na www.benchmark.pl (chyba) pisali, ze gainward, a szczegolnie produkowane przez nich karty z serii 4Ti posiada nienajlepsza jakosc obrazu... ale, ze benchmark.pl zbytnio lubiany nie jest to moze to nie prawda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...