laidman Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Witam, poproszono mnie o złożenie kompa. Obudowa zmieści max Micro ATX. Jako CPU będzie na pewno Ryzen 8K, najpewniej 8600G lug 8500G. Ten komp ma służyć do przeglądania internetu, szkoła, jakieś filmiki, bez grania. Ostatni wystarczył na 8 lat, bo wcześniej korzystali z i3 8100 bez dodatkowej grafiki. Moje pytanie jest następujące, czy warto iść w Chipset B850 czy wystarczy B650? Bo czytałem, że zakończono już produkcję B650, czy nie lepiej, żeby mieć dłuższe wsparcie pójść w B850 albo nawet B840? Całość ma się w 2000 zamknąć i będzie tylko płyta, proc, RAM, ssd m2 1TB i ewentualnie zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niktszczegolny Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu https://proline.pl/koszyk/184f024f Taki za 2.2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, Niktszczegolny napisał(a): https://proline.pl/koszyk/184f024f Taki za 2.2k A czemu uważasz, że 7600 będzie lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niktszczegolny Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, laidman napisał(a): A czemu uważasz, że 7600 będzie lepszy? Podobna cena, poza tym dodałem to jest w sklepie na stanie. 7600 jest szybszy, 8400g ma ciut lepszą integre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 5 minut temu, Niktszczegolny napisał(a): Podobna cena, poza tym dodałem to jest w sklepie na stanie. 7600 jest szybszy, 8400g ma ciut lepszą integre Ja i tak będę kupował za granicą. Ale dzięki za wytłumaczenie. I też wziąłeś B850 mimo, że tańsze są B650. Masz na myśli 8600G lub 8500G bo 8400 to jest tylko F. Teraz w owocowym sklepie 8600G jest tańszy niż 8500G a jak oglądam testy, to ta 760M nie wypada tak źle, w razie jakby jednak chcieli w coś pograć... Edytowane 2 godziny temu przez laidman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niktszczegolny Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu 44 minuty temu, laidman napisał(a): I też wziąłeś B850 mimo, że tańsze są B650. Niewielka różnica na cenie, i cięzko z dostępnością w niektorych sklepach B650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...