Skocz do zawartości
Makumba_Ska

Głośna praca komputera non stop (chyba AiO)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim.

Od wczoraj mam taki problem , że , gdy odpalę PC od startu bardzo głośno chodzi chyba AiO (jak przykładam ucho to najbardziej chyba słychać ten szum przy AiO zamontowanym z góry) , zrobiło się to samoistnie , poprzedniego wieczoru wyłączyłem kompa i poszedłem spać , z rana przed pracą odpalam i nagle słyszę , że komp chodzi bardzo głośno.. nic nie zmieniałem nic w ustawieniach nie szperałem, AiO mam ustawione na 100% PWM w BIOSie, od początku tak miałem i wcześniej działało normalnie , temperatury są spoko,  próbowałem wczoraj zmieniać na mniejszy % pompę i nic..  i nie , nie ustaje ten odgłos po kilku / kilkunastu minutach od włączenia PC , jest tak non stop póki PC nie przejdzie w stan uśpienia albo go nie wyłączę..

Informacje:
1.Windows 11
2.AiO: Arctic Liquid Freezer III 360 Pro ARGB

3.PC jest nowy

4.Nie jestem pewny w 100% czy to AiO

Bez nazwy 2.jpg

Edytowane przez Makumba_Ska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłeś artica pro a na forum było pisane kiedyś tam że ta wersja jest wadliwa i głośno chodzi. Może nie wiem , gwarancja czy tam inne aio ? Czytałem że wersja bez dopisku pro nie ma tej wady.

Edytowane przez funi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To od razu kombinować z gwarancją? W sumie to nowy zestaw i od razu na starcie wyszła ta wada z AiO ? Myślałem może przedmuchać kompa to coś da , ewentualnie coś w windowsie przestawić ,ale no sam nic nie zmieniałem w ustawieniach to dlaczego miałoby to coś dać ehh..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie AiO to karta graficzna , co może być przyczyną? To na screenie to nie jakieś osmalone? Wypiąłem i wpiąłem wtyczkę od grafiki pomogło do czasu przejścia w stan uśpienia , po wznowieniu PC dalej buczy.. 

IMG_20250905_150046 xDDDDD.jpg

Edytowane przez Makumba_Ska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi