Makumba_Ska Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Cześć wszystkim. Od wczoraj mam taki problem , że , gdy odpalę PC od startu bardzo głośno chodzi chyba AiO (jak przykładam ucho to najbardziej chyba słychać ten szum przy AiO zamontowanym z góry) , zrobiło się to samoistnie , poprzedniego wieczoru wyłączyłem kompa i poszedłem spać , z rana przed pracą odpalam i nagle słyszę , że komp chodzi bardzo głośno.. nic nie zmieniałem nic w ustawieniach nie szperałem, AiO mam ustawione na 100% PWM w BIOSie, od początku tak miałem i wcześniej działało normalnie , temperatury są spoko, próbowałem wczoraj zmieniać na mniejszy % pompę i nic.. i nie , nie ustaje ten odgłos po kilku / kilkunastu minutach od włączenia PC , jest tak non stop póki PC nie przejdzie w stan uśpienia albo go nie wyłączę.. Informacje: 1.Windows 11 2.AiO: Arctic Liquid Freezer III 360 Pro ARGB 3.PC jest nowy 4.Nie jestem pewny w 100% czy to AiO Edytowane 19 godzin temu przez Makumba_Ska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funi Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) Kupiłeś artica pro a na forum było pisane kiedyś tam że ta wersja jest wadliwa i głośno chodzi. Może nie wiem , gwarancja czy tam inne aio ? Czytałem że wersja bez dopisku pro nie ma tej wady. Edytowane 19 godzin temu przez funi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu To od razu kombinować z gwarancją? W sumie to nowy zestaw i od razu na starcie wyszła ta wada z AiO ? Myślałem może przedmuchać kompa to coś da , ewentualnie coś w windowsie przestawić ,ale no sam nic nie zmieniałem w ustawieniach to dlaczego miałoby to coś dać ehh.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) To nie AiO to karta graficzna , co może być przyczyną? To na screenie to nie jakieś osmalone? Wypiąłem i wpiąłem wtyczkę od grafiki pomogło do czasu przejścia w stan uśpienia , po wznowieniu PC dalej buczy.. Edytowane 9 godzin temu przez Makumba_Ska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han44 Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu Gpu ile ma lat i kiedy zmieniana pasta i termopady, sprawdź temp. gpu pod obciążeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...