yar68 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Na świeżym WME (W98 jest to samo) instaluje drivery do płyty gł (Abit NF7-S) nvidii (próbowałem kilku: 2.00 2.03 2.41) i resztę potrzebnych sterowników (UBS, Serial ATA, DX 8.1, Omegi) i za Chiny Ludowe nie mogę wejść do internetu albo instaluje mi jakąś windosowską kartę sieciową o nazwie NDIS 1393 (w menadżerze urządzeń nie pokazuje problemów) albo gdy wymuszam: nVidia nForce MCP Networking Adapter to wywala mi: "Nie można załadować sterownika urządzenia za pomocą programu(ów) ładującego(ych) NDIS.VXD NTKERN.VXD (Code 2)" - dotyczy zintegrowanej karty sieciowej (reszta działa OK) Poradźcie coś, bo próbowałem już wszystkiego (konfig w sigu aktualny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zmien windowsa na nowszy, napewno pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zmien windowsa na nowszy, napewno pomoże.na razie niemam skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> (czyt. niemam pieniędzy na program :) ) - proszę o inne rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 zaopatrz sie w pirata :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 idź kup jakiegoś linuxa w kiosku, ściagnij drivery ze strony nvidii - kilkadziesiąt kilobajtów hehe ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Panowie - nie o taką radę mi chodziło. Może ktoś mógłby coś zasugerować :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichon Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Jesli dostales CDka do plyty, a przypuszczam ze dostales i troche kumasz angielski to poszukaj jakiegos readme. Moze bedzie napisane jak to zrobic. Jesli juz czytales readme i nic tam nie ma to... przyznaje sie nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 moze sprobuj zainstalowac jakis standatdowy sterownik karty sieciowej. w grupie 'Uniwersalny' sa jakies 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Na świeżym WME (W98 jest to samo) instaluje drivery do płyty gł (Abit NF7-S) nvidii (próbowałem kilku: 2.00 2.03 2.41) i resztę potrzebnych sterowników (UBS, Serial ATA, DX 8.1, Omegi) i za Chiny Ludowe nie mogę wejść do internetu albo instaluje mi jakąś windosowską kartę sieciową o nazwie NDIS 1393 (w menadżerze urządzeń nie pokazuje problemów) albo gdy wymuszam: nVidia nForce MCP Networking Adapter to wywala mi: "Nie można załadować sterownika urządzenia za pomocą programu(ów) ładującego(ych) NDIS.VXD NTKERN.VXD (Code 2)" - dotyczy zintegrowanej karty sieciowej (reszta działa OK) Poradźcie coś, bo próbowałem już wszystkiego (konfig w sigu aktualny) Mozesz tez sprobowac sterownikow z tej strony: http://mwarhead.motherboardfaqs.com/index.htm ale uwazaj - u mnie na tych sterownikach karta graficzna chodzi w PCI Mode (po ich wyrzuceniu i zaisntalowaniu oficjalnych spowrotem mam AGPx4). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 generalnie to jest tak ze jak ktos kupuje płyte główną z najnowszym chipsetem (po opisie m.in ze jest napłycie serial ATA tak właśne wnioskuję) powinien zainstalowac WinXP i koniecznie SP1. wcześniejsze wersje windowsów po prostu nie obsługują prawidłowo, albo w ogóle najnowyszch sprzętowych wunalazków jak choćby USB 2.0. Moim zdaniem instalacja WinXP SP1 rozwiaze wszystkie problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Podaje rozwiązanie - może komuś się przyda nikt mi nie pomógł więc w myśl zasady DIY - zrobiłem to sam: powód był prozaiczny - w ustawieniach biosu funkcjia LAN była poprostu disabled - po włączeniu śmiga jak ta lala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 generalnie to jest tak ze jak ktos kupuje płyte główną z najnowszym chipsetem (po opisie m.in ze jest napłycie serial ATA tak właśne wnioskuję) powinien zainstalowac WinXP i koniecznie SP1. wcześniejsze wersje windowsów po prostu nie obsługują prawidłowo, albo w ogóle najnowyszch sprzętowych wunalazków jak choćby USB 2.0. na jakiej podstawie tak twierdzisz ?? 8O IMHO glupoty piszesz i tyle. Na nForsie2 jakos smigaja i 98SE i 2k bez problemu i obsluguja USB 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yar68 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 generalnie to jest tak ze jak ktos kupuje płyte główną z najnowszym chipsetem (po opisie m.in ze jest napłycie serial ATA tak właśne wnioskuję) powinien zainstalowac WinXP i koniecznie SP1. wcześniejsze wersje windowsów po prostu nie obsługują prawidłowo, albo w ogóle najnowyszch sprzętowych wunalazków jak choćby USB 2.0. na jakiej podstawie tak twierdzisz ?? 8O IMHO glupoty piszesz i tyle. Na nForsie2 jakos smigaja i 98SE i 2k bez problemu i obsluguja USB 2.0 potwierdzam - sprawdziłem zarówno W98 jak i WME (trochę pracy trzeba włożyć na początku, żeby wszystko odpowiednio skonfigurować) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 u mnie sieciówka poszla z palca na 98, czy mandrake - stery to podstawa, gorzej z dźwiękiem- stery Realteka są lepsze od tych NVidii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 troche OT: planuje nforce2 nabyc (fic au13). przesiadka z VIA, wiec poprosze o sugestie co i w jakiej kolejnosci zainstalowac zeby ladnie dzialalo. interesuja mnie 2 OS - WinME i WinXP. z gory dzieks. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...