vexyee Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 Cześć, Chcę kupić nowy komputer, budżet jaki posiadam to 15K PLN. Nie muszę wydawać całej kwoty ale chcę aby był to jak najbardziej wydajny PC. Gram głównie w RPG / RTS / FPS BF/COD/CS/TW/FM W cenie lub do ceny potrzebuję dużego monitora do pracy minimum 28 cali, który będzie miał 240 Hz, dobry panel OLED/IPS? Będę wdzięczny za propozycję. Dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 14300 9800X 3D z 5080, reszta standardowo bez RGB https://proline.pl/koszyk/7f578584 Monitor 34" UWQHD 240Hz, oczywiście oled 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vexyee Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 8 minut temu, Dikson napisał(a): 14300 9800X 3D z 5080, reszta standardowo bez RGB https://proline.pl/koszyk/7f578584 Monitor 34" UWQHD 240Hz, oczywiście oled Nie lepiej iść w 4090? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 Nie ma sensu, używki z krótką gwarancją to 7000 i więcej za modele ktore nadają się do użytku. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vexyee Opublikowano 8 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2025 W dniu 6.09.2025 o 14:03, Dikson napisał(a): Nie ma sensu, używki z krótką gwarancją to 7000 i więcej za modele ktore nadają się do użytku. Dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vexyee Opublikowano 29 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2025 W dniu 6.09.2025 o 14:03, Dikson napisał(a): Nie ma sensu, używki z krótką gwarancją to 7000 i więcej za modele ktore nadają się do użytku. Cześć, były inne priorytety więc wracam z tematem.. Warto teraz kupić PC, czy poczekać? Poskładałem coś takiego: https://proline.pl/l/3601c70b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 29 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2025 (edytowane) Witam zestaw całkiem fajny , ale obudowa jest duża i to przez przez duże D , masz na nią sporo miejsca ? , obecnie jak ktoś stawia PC np. na biurku to jest nowy trend obudowy typu akwarium . 2 godziny temu, vexyee napisał(a): Warto teraz kupić PC, czy poczekać? czekać, będzie tylko drożej, lub sporo drożej xD tak przed świętami wykorzystywałem do budowy dwóch PC ,dyski raz wersje 1TB raz 2TB Patriot SSD Viper VP4300 Lite i tak mowie potestuje sobie tak jak przychodzi prosto z pudełka , no to przy kopiowani bez radiatora temperatura 79°C i throttling czyli spadek szybkości kopiowania , wiec co mogę powiedzieć nie jest to wcale taki super produkt, z radiatorem około 46°C wiec ok a ponieważ budowałem zestaw na Asus ROG STRIX B850-F GAMING WIFI , podzielę sie opinią , płyta po wstępnym trenowaniu pamięci około 3-4 minuty i wykonanym restarcie , i przy każdym nowym włączeniu nie trenuje już pamięci, po prostu dioda z cpu od razu przeskakuje na vga potem dysk i włącza się system , czy Gigaszrot tez moze sie tym pochwalić czy nadal 100 lat za murzynami ? Edytowane 29 Grudnia 2025 przez Mr.T... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vexyee Opublikowano 29 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2025 3 minuty temu, Mr.T... napisał(a): Witam zestaw całkiem fajny , ale obudowa jest duża i to przez przez duże D , masz na nią sporo miejsca ? , obecnie jak ktoś stawia PC np. na biurku to jest nowy trend obwodowy typu akwarium . czekać, będzie tylko drożej, lub sporo drożej xD tak przed świętami wykorzystywałem do bodowy dwóch PC ,dyski raz wersje 1TB raz 2TB Patriot SSD Viper VP4300 Lite i tak mowie potestuje sobie tak jak przychodzi prosto z pudełka , no to przy kopiowani bez radiatora temperatura 79°C i throttling czyli spadek szybkości kopiowania , wiec co mogę powiedzieć nie jest to wcale taki super produkt, z radiatorem około 46°C wiec ok a ponieważ budowałem zestaw na Asus ROG STRIX B850-F GAMING WIFI , podzielę sie opinią , płyta po wstępnym trenowaniu pamięci około 3-4 minuty i wykonanym restarcie , i przy każdym nowym włączeniu nie trenuje już pamięci, po prostu dioda z cpu od razu przeskakuje na vga potem dysk i włącza się system , czy Gigaszrot tez moze sie tym pochwalić czy nadal 100 lat za murzynami ? Sugerujesz, że mATX jest nowym standardem? Czy jesteś w stanie coś zasugerować? PC będzie stał na ziemi, dużo miejsca nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 29 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2025 Nie tu nie chodzi o standard ATX czy mATX, tylko o samą wielkość obudowy , jest OOOgromna , najwyżej będzie stała obok biurka xD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tegoniewiesz Opublikowano 29 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2025 4 godziny temu, vexyee napisał(a): Cześć, były inne priorytety więc wracam z tematem.. Warto teraz kupić PC, czy poczekać? Poskładałem coś takiego: https://proline.pl/l/3601c70b Windows 11? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vexyee Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia W dniu 29.12.2025 o 21:25, Tegoniewiesz napisał(a): Windows 11? tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...