Skocz do zawartości
vexyee

[+- 15K PLN] Nowy Komputer + Monitora (lub razem).

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

Chcę kupić nowy komputer, budżet jaki posiadam to 15K PLN. Nie muszę wydawać całej kwoty ale chcę aby był to jak najbardziej wydajny PC. 

• Gram głównie w RPG / RTS / FPS
    • BF/COD/CS/TW/FM
  • W cenie lub do ceny potrzebuję dużego monitora do pracy minimum 28 cali, który będzie miał 240 Hz, dobry panel OLED/IPS?

Będę wdzięczny za propozycję. 

Dziękuję 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 6.09.2025 o 14:03, Dikson napisał(a):

Nie ma sensu, używki z krótką gwarancją to 7000 i więcej za modele ktore nadają się do użytku.

Cześć, były inne priorytety więc wracam z tematem..

Warto teraz kupić PC, czy poczekać?

Poskładałem coś takiego: https://proline.pl/l/3601c70b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

zestaw całkiem fajny , ale obudowa jest duża i to przez przez duże D , masz na nią sporo miejsca ? , obecnie jak ktoś stawia PC np. na biurku to jest nowy trend obudowy typu akwarium . 

2 godziny temu, vexyee napisał(a):

Warto teraz kupić PC, czy poczekać?

czekać, będzie tylko drożej, lub sporo drożej xD 

tak przed świętami wykorzystywałem do budowy dwóch PC  ,dyski raz wersje 1TB raz 2TB

Patriot SSD Viper VP4300 Lite

i tak mowie potestuje sobie tak jak przychodzi prosto z pudełka , no to przy kopiowani bez radiatora temperatura 79°C i throttling czyli spadek szybkości kopiowania , wiec co mogę powiedzieć nie jest to wcale taki super produkt, z radiatorem około 46°C wiec ok

a ponieważ budowałem zestaw na Asus  ROG STRIX B850-F GAMING WIFI , podzielę sie opinią , płyta po wstępnym trenowaniu pamięci około 3-4 minuty i wykonanym restarcie , i przy każdym nowym włączeniu nie trenuje już pamięci, po prostu dioda z cpu od razu przeskakuje na vga potem dysk i włącza się system , czy Gigaszrot tez moze sie tym pochwalić czy nadal 100 lat za murzynami ?   

Edytowane przez Mr.T...
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Mr.T... napisał(a):

Witam

zestaw całkiem fajny , ale obudowa jest duża i to przez przez duże D , masz na nią sporo miejsca ? , obecnie jak ktoś stawia PC np. na biurku to jest nowy trend obwodowy typu akwarium . 

czekać, będzie tylko drożej, lub sporo drożej xD 

tak przed świętami wykorzystywałem do bodowy dwóch PC  ,dyski raz wersje 1TB raz 2TB

Patriot SSD Viper VP4300 Lite

i tak mowie potestuje sobie tak jak przychodzi prosto z pudełka , no to przy kopiowani bez radiatora temperatura 79°C i throttling czyli spadek szybkości kopiowania , wiec co mogę powiedzieć nie jest to wcale taki super produkt, z radiatorem około 46°C wiec ok

a ponieważ budowałem zestaw na Asus  ROG STRIX B850-F GAMING WIFI , podzielę sie opinią , płyta po wstępnym trenowaniu pamięci około 3-4 minuty i wykonanym restarcie , i przy każdym nowym włączeniu nie trenuje już pamięci, po prostu dioda z cpu od razu przeskakuje na vga potem dysk i włącza się system , czy Gigaszrot tez moze sie tym pochwalić czy nadal 100 lat za murzynami ?   

Sugerujesz, że mATX jest nowym standardem? Czy jesteś w stanie coś zasugerować? PC będzie stał na ziemi, dużo miejsca nie ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi