exen Opublikowano Niedziela o 11:55 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 11:55 Cześć mam PC już dobre 6/7 lat i czas chyba już coś w nim wymienić, ale nie jestem specem od tego i w sumie nie wiem co można wymienić żeby komp chodził lepiej, płynniej - jeśli ktoś byłby na tyle miły to byłbym mega wdzięczny za pomoc bo ja aż tak nie ogarniam tematu jak wielu znawców tu z forum Aktualnie komp posiada: Procesor Intel(R) Core(TM) i7-10700KF CPU @ 3.80GHz, 3792 MHz, Rdzenie: 8, Procesory logiczne: 16 Wersja/data systemu BIOS American Megatrends Inc. 2.E0, 09.06.2022 Płyty główna Z490-A PRO (MS-7C75) Kości ram: G.SKILL 32GB (2x16GB) 3600MHz CL16 Ripjaws V Zasilacz: Cooler Master MWE v2 750 W 80 PLUS Gold Karta graficzna: Gigabyte GEFORCE GTX 1660 SUPER Chłodzenie: Wodne SILENTIUMPC Navis Evo ARGB 240 Czas na jakieś zmiany, ale nie ogarniam jak pisałem wyżej co by można było poprawić żeby chodził lepiej i grało się przyjemniej. (Aktualnie 80% to praca na kompie typu wystawianie aukcji na jednym monitorze, a na drugim oglądanie yt, 20% gry typu LOL, Lineage2, CS, ale teraz chciałbym też pograć w nowsze tytuły np. Black Myth:Wukong. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Niedziela o 13:15 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 13:15 W jakiej grasz rozdzielczości? Wymiana karty w zależności ile możesz wydać, pod coś mocniejszego to ten 10700KF będzie trochę nie domagał, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Niedziela o 15:15 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 15:15 Po pierwsze nie podałeś kwoty, którą chcesz zainwestować. Jakiś czas temu stałem przed tym samym dylematem i ostatecznie przesiałem się z i7 10700K na AM5 i nie żałuję. Na starej karcie, a miałem 4070Ti, różnica w fps'ach była już na początku po zmianie platformy była potężna (około 40%) w niektórych grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exen Opublikowano Niedziela o 16:18 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:18 Do 2k mogą wydać 😛 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laidman Opublikowano Niedziela o 17:41 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:41 Godzinę temu, exen napisał(a): Do 2k mogą wydać 😛 To nie porządzisz. Musisz wybrać nowy proc czy nowa grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...