Skocz do zawartości
vontrupka

Wymiana kart graficznej nvidia rtx 3070ti

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, Mr.T... napisał(a):

ktoś tylko zajumał radiatory z sekcji zasilania płyty głównej xD 

Mógłbyś rozwinąć ten wątek? Chodzi o te sekcje na górze i na lewo od procesora? Ja nic nie demontowałem, w takim stanie został mi dostarczony.  Jak są jakieś braki to zobaczę co z tym można jeszcze zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, BlackWhite46 napisał(a):

Skoro sytuacja z zasilaczem została w większości wyjaśniona, to ja też bym zasugerował albo 5070 Ti albo poczekać na 5070 Super (podobno ma mieć 18 GB VRAMu), które może wyjdzie jeszcze w tym roku.

Rozumiem, ale z tego co kojarzę to raz, że nie ma jeszcze daty premiery a po wtóre czy cena nie będzie zawyżona przez jakiś czas? Na przecenę 5070 trzeba było mimo wszystko trochę poczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, vontrupka napisał(a):

Mógłbyś rozwinąć ten wątek? Chodzi o te sekcje na górze i na lewo od procesora? Ja nic nie demontowałem, w takim stanie został mi dostarczony.  Jak są jakieś braki to zobaczę co z tym można jeszcze zrobić.

He he , to raczej są oszczędności przy gotowych zestawach , tutaj mamy płyta główna bez dodatków albo inaczej bieda edition xD 

działa ? to nie ma co sobie tym głowy zawracać , tylko dla mnie to taki golas to świeci jak latarnia, taniość taniość widzę.    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest różnica wersja bez OC to - Taktowanie rdzenia w trybie boost - 2542MHz 

wersja OC to aż -Taktowanie rdzenia w trybie boost - 2587MHz 

tak w praktyce będzie z tego około jak by dobrze policzyć , czekaj policzę jeszcze raz , to będzie około z dokładnością do 50% tak z 0.5 FPS wincyj    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 hours ago, Mr.T... said:

jest różnica wersja bez OC to - Taktowanie rdzenia w trybie boost - 2542MHz 

wersja OC to aż -Taktowanie rdzenia w trybie boost - 2587MHz 

tak w praktyce będzie z tego około jak by dobrze policzyć , czekaj policzę jeszcze raz , to będzie około z dokładnością do 50% tak z 0.5 FPS wincyj    

Czyli za bardzo to nic nie zmienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi